От х:

Днес в x:

Осъдиха възрастния водач, причинил смъртта на 45-годишен след катастрофа в Хасково

Изображение 1 от 2

  Условна присъда от 1 година с изпитателен срок от 3 години получи 77-годишния от Меричлери за причиняване смъртта на 45-годишен след катастрофа в Хасково. Наказанието е наложено от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

  Инцидентът стана сутринта на 15 септември 2022 г. на кръстовището между булевард „Васил Левски“ и улица „Единство“ в областния град. Тогава виновният водач се е движил с лек автомобил Опел. Идвал е от квартал „Орфей“ и е тръгнал да прави прави ляв завой към улица „Единство“. В този момент се е блъснал в идващия отсреща по булеварда автомобил Мерцедес, шофиран от загиналия. При удара между двете коли, Мерцедесът се беше забил в стълб. Тогава стана ясно, че и двамата водачи са навлезли в кръстовището на зелен сигнал на светофара.

  След произшествието двамата водачи бяха откарани в хасковската болница, включително и 66-годишна жена от Меричлери, която е пътувала в Опела. Малко по-късно по-младият шофьор почина в лечебното заведение.

  Възрастният мъж ще бъде лишен и от правото да управлява автомобил за срок от 1 година. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Лу
   Лудият Макс
   14 -3
   14:08, 2 фев 2024
   А сега кажете че нашият съд не е корумпиран!
   • Не
    Не е
    10 -2
    15:20, 2 фев 2024
    С каква скорост е карал Мерцедеса , че да се размаже на стълба .Отнемането на предимство е нарушетие. Но при автотехническите експертизи най-напред се изследва какво би станало , ако автомобилите са карали с разрешената за града скорос 50 км/час. Едва тогава се определя тежестта на нарушението и се квалифицира вината.
   • Лу
    Лудият Макс
    3 -2
    15:38, 2 фев 2024
    Точно от кръстовището започва нагорнище и всеки нормален шофьор започва да подава газ защото пътя е стръмен. Имаше и видео от камерите на кръстовището о т което се вижда колко е разсеян меричлереца! Поне да му бяха взели книжката за известен период от време.
    Ако имаше нормален съд до сега убиеца на Милен Цветков и други подобни катастрофи виновниците щяха да са на топло.
  • 2
   12
   1234
   6 -1
   15:43, 2 фев 2024
   Пилотиращия мерцедеса си е виновен!!!Всеки нормален човек дава газ ама не до ламарината!!!!
  • 3
   Ан
   антимишок
   3 0
   12:07, 3 фев 2024
   Втора „неадекватна" присъда за два дни,явно хасковският „съд" много държи да се ос**е тотално.....За какво „отнемане на предимство" може да се говори в тоя случай-„пострадалият" се е движил със скорост позволила му да унищожи последователно предницата на опела и предницата на мерседеса?!Ако „пострадалият" се беше движил с разрешената скорост от 50 км/ч дали щеше да се стигне до тези резултати,а иначе пътните заптиета много обичат да използват „движение с несъобразена с пътните условия скорост".
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини