От х:

Днес в x:

Условна присъда за младежа, счупил две ребра на лекар в Спешното отделение в Хасково

Изображение 1 от 6

    Условна присъда от 5 месеца с изпитателен срок от 3 години получи 19-годишният Георги Николов за нанасяне на лека телесна повреда на лекар в Спешното отделение на хасковската болница. Наказанието бе наложено от съдия Гроздан Грозев от Районен съд – Хасково днес.

    Спречкването между младежа от Димитровград и д-р Жан Пейчев стана на 18 януари 2024 г. Същата вечер ученикът и още един мъж изчаквали свой близък в коридора на Спешното отделение, но вдигали шум. Медикът им направил няколко забележки и се опитал да ги изведе навън, при което Георги изритал доктора и му счупил две ребра.

    Стана ясно, че ученикът има криминални регистрации, но до този момент не е бил осъждан. В съдебната зала днес той сам заяви, че се определя като ром.

    Първоначално прокуратурата и защитата на подсъдимия бяха заявили споразумение за налагане на условна присъда от 3 месеца, но магистратът предложи тя да бъде завишена с 2 месеца, предвид обществената опасност на деянието. Изменението беше прието от страните по делото. Адвокатът също се съгласи с него, но изтъкна, че има смекчаващи вината обстоятелства за клиента му – крехката му възраст и решение на ТЕЛК за това, че носи очила с 16-и диоптър.

    Последва подписване на споразумение, с което младежът от Димитровград признава вината си. Определението на съда има силата на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване. Младежът отказа да коментира случая.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ки
      Кичка
      71 -3
      13:19, 2 фев 2024
      Адвоката и той ром. Изучил се е. Тоя пък носил 16 диоптъра очила и се прави на кататист.Това пък смекчавало вината му.... Ако беше с добро зрение сигурно щеше да му счупи главата, не ребрата.Другия път вече ефективна присъда,ама пак някой трябва да пострада. Дано е роднина на някой големец,та да се задейства системата.
      • Ан
        антимишок
        50 -3
        14:16, 2 фев 2024
        Лекарите от Спешно-запомнете добре тази „присъда" и особенно името на индивида който я е издал....а след това нали помните подчовека дето спука далака на детската лекарка.Е*емти и законите дето не могат да защитят ХОРАТА от побеснелите орки!
      • То
        Той
        4 0
        23:15, 4 фев 2024
        Съдията какво да направи? Прокурорката се е съгласила на 3 м. условно,защо ли..... Съдията е поискал 5 месеца,пак се е опитал да направи нещо. Орката със сигурност ще се издъни през изпитателния срок и вече ще го осъдят ефективно.
    • 2
      Ру
      Румен
      29 -4
      16:49, 2 фев 2024
      Съдия Гроздан Грозев е сериозен мъж и защо му е дал условна присъда? Трябваше поне минимум 1 година ефективна да стане "любовница" на някой пандизчия.....
    • 3
      11
      111Ф
      8 -1
      01:33, 3 фев 2024
      Леле тази малка нинджа е фалирал рудата.
      • Ан
        антимишок
        21 -4
        09:13, 3 фев 2024
        Нинджа,по скоро минджа!По времето на лошият бай Тодор такива „каратисти" бяха по-ниски от тревата.„Дермокрацията" показа че България е преуспяла само в едно направление-отглеждането на орки.
      • Ту
        Тулуп
        6 -2
        15:07, 3 фев 2024
        Демокрацията ти е проблема, а не корупцията, а?!
      • Тя
        Тя
        3 0
        23:21, 4 фев 2024
        Корупцията в съдебната система дойде с демокрацията.И преди имаше,ама за големите хора,не за такива мишоци.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини