От х:

Днес в x:

Тържествена церемония за ротацията в многонационалната бойна група в България

Изображение 1 от 4
    С тържествена церемония на учебен полигон „Ново село“ се извърши ротация на българския контингент от състава на многонационалната бойна група в България. Тя е сформиран от военни формирования от състава на Сухопътните войски на  България, в многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която нашата страна е домакин.
    На тържествения ритуал присъстваха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов и полковник Микеланджело Дженки - командир на многонационалната бойна група.
    От август 2023 г. до сега  механизираната рота и щабни офицери от състава на 42-ри механизиран батальон -Ямбол водиха подготовка. Тя вече  продължава с новия състав на българския контингент, в който са включени военнослужещи от 31-ви механизиран батальон-Хасково.
    Бригаден генерал Станимир Христов награди от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и от свое име военнослужещи от българския контингент, отличили се с професионално изпълнение на задачите си.
    Сухопътните войски развиват непрекъснато отбранителните си способности за защита на суверенитета, сигурността, териториалната цялост и независимостта на страната, както и за ефективно участие в редица съюзнически операции и учения с прилагане механизмите на колективната отбрана.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини