От х:

Днес в x:

Кметът против разрушаването на паркингите над реката

Кметът на Хасково Добри Беливанов е твърдо против разрушаването на паркингите над реката. Това заявяват от пресслужбата на общината. Оттам допълват, че информацията, че администрацията възнамерява да разруши паркингите, не отговаря на истината и вероятно се дължи на грешно интерпретиране на мнението на специалистите.

Препоръка за осмисляне на това застрояване, което нарушава екоравновесието в центъра, се съдържа в заданието за изработване на Общ устройствен план на Хасково. Екипът от специалисти, който ще разработи плана обаче, ще трябва да проучи детайлно въпроса, тъй като проблемът е доста сложен, а паркингите над реката са частна собственост. Трябва да се вземат предвид много фактори, влючително финансови, за евунтуално възмездяване на собствениците, ако се стигне до такова решение, смята шефът на Архитектурата инж. Драгомир Колев. Той допълни, че заданието за изработване на общ устройствен план вече е предадено за съгласуване с две министерства – на културата и на екологията. Ако бъде одобрено, заданието за Общ устройствен план трябва да бъде гласувано и на сесия на Общинския съвет. След това трябва да се проведе процедура за обществена поръчка за избор на фирма, която да изработи самият план, което пък може да отнеме повече от година и задължително ще премине през обществено обсъждане.

Очаквайте по-късно днес интервю с Драгомир Колев.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Ив
    Иван
    47 -33
    10:28, 17 авг 2016
    Тези сами си създават проблем, сами си предлага решение и после се изкарват че са свършили много работа.Абсолютни бездарници. Този метод се нарича "проблем-реакция-решение“. Създава се проблем, вид "ситуация", която трябва да предизвика реакция сред населението. Тя, сама по себе си, трябва да изисква приемане на мерките за преодоляването й. Например, изброяването на нарастващо насилие в градските райони или организирането на кървави атаки, които са довели до това гражданите да изискват по-строги мерки за сигурност и политики, ограничаващи гражданските свободи. Или, осланяне на икономическата криза, за да бъдат нарушавани социалните права и да бъдат съкращавани градските услуги.
    • ВК
      в какъв филм си
      46 -30
      11:47, 17 авг 2016
      Тия глупости горе дето си ги надрънкал, Насмъркан ли си ....Градоустройствен план Хасково много отдавна трябваше да има. Стария кмет обаче умишлено не пускаше документите за да може да прави далаверки и да раздава терени на верни хора без да се съобразява с никого (само срещу пари в кеш, в брой или на ръка). Чест прави на общината че се е заела сериозно. Друг път не се изказвай неподготвен за да не се излагаш.
  • 2
    Xa
    xaxa
    30 -16
    10:30, 17 авг 2016
    Така си и мислех, и на Герб не им стиска. Ама вижте кой по-точно е частният собственик на реката. Като ги почнеш един до друг, все по заслуги. И накрая нещо непартийно и цивилизовано, като Устройствен план не може да се случи и така вече колко години?
    • Ах
      ахах
      26 -29
      12:06, 17 авг 2016
      На Герб разбира се им стиска колкото и на вас да не ви харесва. Ще има разбира се устройствен план.Само дето ще минат 2 години сигурно докато мине през всички министерства и одобрения.Все някой трябваше да почне да го прави. Е, почнаха хората, значи ще стане.
  • 3
    Pl
    PLD
    29 -2
    10:42, 17 авг 2016
    до ХАХА
    Я да осветлиш непросветените като мен-кой по точно е частния собственик на реката?
  • 4
    Ha
    ha ha
    35 -12
    11:48, 17 авг 2016
    Първи ден- статия за проучване на общественото мнение.
    Втори ден-ПиАр статия -Да де - и ние мислим като народонаселението.

    Без коментар......Всъщност то така не е зле-питайте народа и чак после "вземайте" решения , демек ще има мир и любов по всички обществени въпроси.....
    • Wa
      waw
      25 -28
      12:19, 17 авг 2016
      Какъв пиар, бе, кой покри реката? Иванов и велможи. Сега който реши да оправи това екологично малоумие, ще слуша воя на хранениците им. Ако оставят реката така, всички ще страдаме, ако рекат да я оправат, пак вой ще слушаме. При добър пиар се чува одобрение, това тука е таралежа в гащите, дето ни го сложи бившия кмет
  • 5
    Ан
    антимишок
    52 -8
    12:13, 17 авг 2016
    естествено че добри беливанов е против тая простотия,но има 2 големи проблема:1.беливанов е единствения който има акъл от тая пасмина която управлява града в момента,2.и по-голям проблем е че от беливанов не зависи нищичко,цялата власт е на д.добрев кото твори простотия след простотия!п.п делян добрев се е запътин с увери крачки по пътя на бившия гербаджия иван петров,б.б издънки на своите не прощава!
  • 6
    Гр
    Гражданин
    24 -1
    13:37, 17 авг 2016
    кога ще сложи табели на спирките вече цял месец мина ама нищо и стъклените спирки щеше да ремонтира ама само една две напраи нищо повече
  • 7
    Мн
    Мнение
    23 -8
    14:20, 17 авг 2016
    Хора на дпс хора на бившия кмет държът паркинги над реката.Аз задавам въпрос кой подкрепи герб на втори тур? Дали такова гласуване в общинския съвет ще мине? Вчера патувъм от Свиленград до Харманли по магистрала Марица нова магистрала а нарязана по на 20 метра,та мисълта ми е всичко е прах в очите на хората едни пари се крадът а с тия пари може да имаме магистрали като в германия с санирането е същото клас C ли беше като си купувате хладилник е клас А че и +++
  • 8
    За
    Защо не обясните
    18 -5
    16:24, 17 авг 2016
    Защо не обясните по какъв начин бяха заграбени всички паркинги в града от една единствена фирма - отдадени на символични цени за 10 години напред. Кавъв е този търг само с един кандидат! Как може такива хора да продължават да спят спокойно, и в същото време да говорят за етичност и да искат все повече да грабят. Поне да се бяха ограничили до бизнес сферата - аме не! Трябваше всичко да преобърнат, за да се наместят на постове, които преследваха по конкурси. - Взеха си ги по един или дуг начин!
  • 9
    Vv
    vvv
    4 -7
    19:00, 17 авг 2016
    Баси глупостите, и смазващо че има 30 плюса. Статията беше от вестник Марица, които май си ги пишат ей така, фишек-сензация. По-вероятно е да няма нищо толкова дълбоко. Разбирането за реалноста ти е по академично откъснато от реалноста, а коментиращите налапват всичко конспиративно автоматично и без критична мисъл. Някакъв луд цикъл на малоумието се получава,
  • 10
    Чо
    Човек
    5 -5
    19:33, 17 авг 2016
    Долу сигурно всичко е запушено затова реката прелива
  • 11
    Zz
    zzz
    5 -8
    19:42, 17 авг 2016
    Леле кви сте конспиратори. Вие сте болни мозъци бе!
Последни новини