От х:

Днес в x:

От тенджери до багери... За всекиго по нещо на търговете на НАП

Казват, че на тоя свят две неща били сигурни – смъртта и данъците, но казват също и че данъците са по-ужасни, защото смъртта се случва веднъж в живота, а данъците – всяка година.

Другото любопитно нещо около данъците е, че хората разбират, че не могат без тях, но когато имат възможност, избягват да ги плащат. Разбира се, има и примери, в които задължените лица са наистина разорени и последното нещо, за което успяват да заделят някой лев, е погасяването на задълженията към Националната агенция за приходите (НАП).

Във всички случаи обаче държавата в лицето на приходната администрация е безкомпромисна и изземва каквото може и както може, а после го продава на търг. За всички текущи и настоящи продажби човек може да се осведоми от онлайн портала на данъчните. Справката си струва усилията, защото в списъка с търговете могат да се открият доста примамливи оферти за всякакво движимо и недвижимо имущество.

Така например, данъчните продават десетки превозни средства. Разнообразието е голямо – от леки коли до специализирани автомобили като газови цистерни, челни товарачи, багери, влекачи и булдозери.

Дирекцията на НАП в Стара Загора например продава автобус марка Volkswagen, модел Crafter, произведен през 2008 г. за 35 хил. лв. Желаещите да участват в търга трябва да преведат депозит от 7 хил. лв. Наддаването ще бъде в края на месеца.

Отново в старозагорската дирекция, но на таен търг, ще се продава и камион КАМАЗ за 4 700 лв. В София пък се продава булдозер Komatsu D61 за сумата от 82 282 лв. При леките коли изборът е още по-голям, като цените започват от 125 лв. за напълно бракуван автомобил и стигат до над 40 хил. лв. за по-нови и луксозни возила.

Ако сте фенове на старите автомобили, вероятно ще ви заинтригува информацията, че на търг в столицата ще бъде продаден „ВАЗ“, модел „2103“. Началната цена е 427,5 лв., а депозитът е 85,5 лв. Пак в София BMW ще търси новия си собственик. Обявената стартова цена е 33 100 лв., а минималният депозит е 6620 лв.

Не липсват оферти за недвижимо имущество, като по морските и ски курортите има доста интересни предложения.

Припомняме, че в разгара на лятото от НАП-Пловдив събраха половин милион лева само за две седмици от търгове на имоти, след като продадоха мезонет в центъра на града за 184 хил. лева и имот в Радомир, предназначен за стопански дейности, за 192 хил. лева.

Софийската дирекция пък внесе в държавната хазна над 2 млн. лв. от продажби на имущество, собственост на длъжници, за периода 1 януари – 30 юни 2016 г., като проведените търгове са 176.

В края на годината и началото на следващата на търгове ще бъдат разпродадени десетки парцели, сгради и жилища в цялата страна. В Хасково например четириетажна сграда търси нов собственик. Предназначена е за шивашки цех, началната цена е 1,5 млн. лв., а желаещите да участват в наддаването ще трябва да приготвят минимум 300 хил. лв. депозит.  Продажбата ще се състои на 10 януари 2017 г.

От русенския офис на данъчните са обявили на търг няколко имота в гр. Ахтопол с доста атрактивни цени. Единият е с начална цена от 5400 лв., с начин на трайно ползване: ниско застрояване, а площта е 688 кв.м. Другите имоти са със сходни показатели. Наддаването ще бъде на 9 януари 2017 г.

В Стара Загора пък продават лекарски кабинет със застроена площ от 139 кв. м. Цената тръгва от 242 400 лв., а минималният депозит за участие е 48 480 лв.

На търгове ще бъдат разпродадени и много къщи в различни населени места. Офис площите и магазините също често присъстват в списъка с продажби на данъчните, както и обработваема земя.

Освен превозни средства и имоти, приходната администрация продава и други любопитни артикули. Например, софийската дирекция продава 3928 тенджери на обща стойност 7365 лв. Изискваният депозит за участие в наддаването е 1473 лв. Търгът ще бъде на 18 януари 2017 г. Ще бъдат разпродадени също слънчеви очила, камери, тротинетки, подноси и всякаква кухненска посуда, както и конфискувани дрехи, обувки, чанти и бижута.

Ако търсите компютри и офис обзавеждане, също ще останете доволни, защото не липсват оферти. Продават се и много мобилни устройства, таблети и видеоигри "Play Station-3".

Източник: dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини