От х:

Днес в x:

Преброяване в призрачното село

Преброителите ги заболяха ръцете от чукане по неотварящи се врати

Преброители днес обиколиха всеизвестното, но официално несъществуващо митничарско селище Ставри Димитрово. По закон, цялото население на страната трябва официално да преброи себе си, домакинствата и сградния фонд, който обитава. В Ставри Димитрово обаче бяха намерени само сгради. И нито една жива душа която да ги отчете.

В ролята на преброители влезнаха кметският наместник на съседното до Ставри Димитрово село Дъбовец, Валентин Ангелов и главния инженер на община Любимец Парон Георгиев. Двамата почукаха нахалос на повече от 20 адреса. Нямаше дори едно куче, което да ги налае. Мокри и премръзнали, с тях вървяха група репортери, напразно чакащи да направят топ-интервю с призрак. Защото по адресна регистрация в Ставри Димитрово не живеят хора. Имаше само 80 къщички, изоставени като средновековни замъци.

Според хората от община Любимец половината от тях са в чашката на язовира и въобще не би трябвало да съществуват, защото при първи инцидент биха се отзовали под вода. Впрочем от 80, само 5 къщурки бяха законни.

Преброителите лепнаха на вартите бележки, с които молят „призрачните” обитатели да ги потърсят в удобно за тях време. Ако това не стане, преброителите ще минат отново и ще броят на око. Цялата процедура трябва да бъде завършена до 28-ми февруари, когато официално завършва преброителната кампания в България.

Г.Христов

В Ставри Димитрово нямаше жива душа
Всички в митничарското селище се бяха самоотлъчили
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини