От х:

Днес в x:

Човекът-Атлас: Хасково се знае само с Богородица и Александрово

Симеон Идакиев/вляво/ и домакинът Красимир Пилев

Водещ на популярното навремето предаване „Атлас: един мъж, един автомобил, една камера“ Симеон Идакиев шокира хасковските медии с твърдението, че „като се каже Хасково, се сещаме само за монумента на света Богородица и гробницата в Александрово“. Градът и регионът се нуждаели от допълнително популяризиране, продължи коренякът шоп. Идакиев днес бе гост на хасковския туристически център.

На въпрос на Haskovo.net, нищо ли не е знаел за Хасково преди 2000 година/ преди откриване на гробницата и построяване на монумента/, Идакиев замаза положението с обяснения, че от десетилетия не е посещавал града.

Повод за неговото посещение е анонсът на филм, който режисьорът ще прави за църквата в Узунджово. Той ще е в партньорство с ти ви канала BG INFO CHANEL, представен днес от програмния си шеф Мария Карагьозова. Филмът за църквата в Узунджово е първия от поредицата „Тайните на България“. Късометражните научно популярни филми ще се правят за исторически, археологически и природни забележителности, обвити в някаква тайна и за които официалната наука не се е произнесла окончателно.

Гостите не казаха какви са отворените въпроси към църквата в Узунджово, заради която тя е попаднала в селекцията им от „мистериозни“ обекти. Филмът щял да даде отговора. Той ще е 10 минути и скоро ще е готов.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини