От х:

Днес в x:

Румен Козела си купил цяло село. Кмет проваля стратегически за BG обекти. Преглед на печата

Румен Козела си купил цяло село срещу Ставри Димитрово, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Анастасов завардил с огради село Кочаш, на пътя има бариера, а гардовете не пускат никого да припари в изоставеното селище. То също се намира край язовир „Ивайловград”, но срещу Ставри Димитрово, в което се вторачиха медиите през последните дни.

Строителните фирми се свиха със 17, другият акцент от първа страница. Това става ясно от регистъра за 2010 г. Миналата година строителните фирми са били 109, сега са свити значително. Бройката на отпадналите обаче е по-малка, отколкото в други региони, където спадът бил наполовина.

Тубдиспансерът разкрачен между болница и отделение, водещо на 2 страница. По решение на ОбС Хасково той бе преобразуван в специализирана болница. За това обаче трябва потвърждение от здравното министерство. Ако не това не стане, вариантът е да бъде отделение към МБАЛ Хасково.

Трябваше да си тръгна от „Стамболово” още през юни. Това казва в интервю за вестника Левент Аврамов. Разговорът с бившия наставник е на 6 страница.

Кметът на Димитровград проваля стратегически за България обекти, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Журналистическото разследване на сагата със стоителството на пречиствателна станция и канализационна мрежа на левия бряг на Марица е на цялата 5 страница. Според изпълнителя – немската фирма „Хайткамп” общината умишлено минира изпълнението на проекта със забавяне на строителни разрешителни, изисквания за гаранции в размер на милиони и други чиновнически похвати. Крайният срок за изпъленние на проекта е до края на годината.

Ученик с мозъчно сътресение след пердах в междучасие, другият акцент от първа страница в броя. Става дума за мелето в Спортното, след което 16-годишният Борислав Стефанов се озова в болницата.

На „П. Евтимий” се прибират с паяк, водещо заглавие от 2 страница. Става дума за блоковете, чиито входове са към паркинга до областната администрация. За да приберат колите си в гаража, хората викали паяка да отмести спрелите пред тях автомобили.

Прокуратурата подхвана незаконните кариери за гнайс, акцент от 3 страница. Изненадваща проверка, назначена от губернатора, спипала две фирми, които добивали незаконно камък в Ивайловградско. Това продължава повече от десетилетие, допълва изданието.

Стадионите в региона – лицензирани, пише на спортната страница. Тапия получават игрищата в Стамболово, Свиленград, Харманли и Димитровград. Стадионът в Хасково е подминат от комисията, защото не бил заявен за мачове през това първенство.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                                                     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини