От х:

Днес в x:

Развод подпали кола и къща в Ябълково

Изгорялата къща на улица Граничарска №23

Семейни отношение завършили с развод са в основата на големия пожар в село Ябълково на 22-ри септември в 2 сутринта. Това твърдят близки на „подпаления“ Румен Христев на 52 години. Огънят тръгнал от гаража с паркирания вътре Мерцедес на стопанина, а после бързо обхванал и къщата в която спял Румен, жена му Зюмбюла и синът Петър. Втория кат и покрива изгорели бързо и се срутили. Масивната бетонна плоча отделяща първия етаж спасила жилището от пълно унищожение.

Спящите избягали на бързо като видели че огънят обхванал бойлера на първия етаж и евентуалната експлозия ги отказала от идеята за всякакво гасене.

Две коли на димитровградската пожарна успели да овладеят пожара минути след като той „захапал“ и стопанската пристройка на съседите. Гаража къщата и автомобила са изгорели напълно. Заради среднощния час, никой не бил видял нищо.

Първоначалната версия била късо съединение, но на следващата сутрин оглеждащите полицаи открили счупени стъклени бутилки от бира вонящи на бензин. Разследва се версията за умишлен палеж.

Сестрата на Румен, Атанаска Хубенова от пловдивското село Караджалово, е убедена в това. От нейното село била бившата жена на сина на Румен, Петър. Двамата се развели преди година и оттогава баща и Христо непрекъснато говорел срещу бившия си сватанак. Наскоро обектът на неговата злъч се върнал със семейството си от гурбет в Гърция. Фамилията тъкмо се позамогнала с някой лев.

Завчера Христо събрал в Караджалово де що има, българи, турци и цигани и почна да черпи наред, разказва Атанаска Хубенова. По думите и, Христо казал че черпи дето изгоряла къщата на сват му и щял да черпи „от тук до Хасково“ ако имало жертви.

Случаят се разследва от полицията.

Подробности с картина вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Огънят е тръгнал от гаража с паркирания вътре Мерцедес
Това което е останало от колата
Само масивната бетонна плоча е спасила цялата къща от срутване
Сестрата Атанаска Хубенова от Караджалово видяла сватанакът да черпи за пожара
В тази стая спял синът, когато огънят подхванал бойлера
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини