От х:

Днес в x:

Газова клада на улица Банска №25, кварталът в паника

Горящия навес с три газови бутилки в него

Пожар в пристройка към къща на улица Банска изправи косите на живеещите в квартала, който е от предимно от стари, залепени една за друга къщи. Хората изпаднали в ужас, когато крещящия собственик на Банска 25 А изхвърчал по слипове от димящата постройка с викове, че горят газовите му бутилки.

Собственикът на запаления имот е общинския съветник Живко Архондев. Изтъкнатия треньор по вдигане на тежести сложил на газовия котлон в лятната си кухня обяда на домашния любимец-немската овчарка Барон. Заговорил се по мобилния телефона и се стреснал от внезапно съскане. Газова бутилка била пламнала. До нея имало още две. Архондев избягал на улицата и припаднал.

Бутилката се възпламенила минути след пристигането на три екипа огнеборци. Заради малкото газ в нея не пострада никой с изключение на овчарката, чийто заден ляв крак обгоря. С риск за себе си, комшия влезе сред руините да изведе скимтящата животинка. Непосредственият съсед на Архондев, Сунай Сунай, пък загубил всичките си пощенски гълъби, които отглеждал в специален галъбарник. „Надявам се да се върнат. Ако бяха изгорели щях да ги плащам, а са ужасно скъпи“ отдъхна си дошлия в съзнание в Спешното Живко Архондев.

Уплахата от пламъците дойде в повече и на 78 годишната Минка Чамурлиева. Жената се уплашила за инвалидизираната си щерка и за 80 годишния си съпруг. Съседи и помогнали да изведе прикованото за стола момиче. Всички от квартала благодариха на пожарната за бързата реакция: „Живи си бяхме изгорели с тия стари къщи ако момчетата се бяха забавили“

Още за пожара и реакцията на засегнатите, в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Пламна само най-малката
Под угроза се оказаха и съседните къщи
Минка Чамурлиева тръгна да изнася на ръце прикованата за инвалидния стол дъщеря

Изгорелия гълъбарник на съседите. За щастие гълъбите отлетяха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини