От х:

Днес в x:

Хасковлия стана балкански шампион по джудо

16-годишния Християн Христозов натръшка най-добрите джудисти на Балканите, за да се окичи със шампионската титла на полуострова. Тя бе завоювана на силното състезание в Кенкида Сърбия. Христозов, известен сред приятелите си като Сисо, бе единствения хасковлия в националния отбор за юноши старша възраст. Придружаван от изтъкнатия ни треньор Продан Проданов, той се отличи с великолепна техника и тактика срещу по-големи и силни джудисти от него.

В първата среща Сисо победи минимално с Вадзари представител на домакините. Във втория мач тръшна с Ипон/туш/ грък. Пак с Вадзари бе сломен и босненец. На полуфинал нашия се срещна с румънски джудист, който се готвеше за европйското първенство за младежи до 20 години. Баткото от влашко тръгна да гази хасковлийчето, но не успя да му запише точка. След продължения съдиите решиха, че Християн е бил по-добрия от двамата и му присъдиха победата. На финала съперник на Сисо бе абсолютният фаворит от Черна Гора. Тактиката на Продан Проданов бе защита и контри. При една от тях Християн записа точка. Вбесеният черногорец тръгна ва банк, но бе издебнат с едно колоши гари /закачане с крак/ и бе тръшнат за ипон. Така бе завоюван единият от двата златни медала на българския национален отбор.

В крайното класиране трикольорите заеха първо място по брой спечелени отличия. Това е най-големия успех за традиционно силната джудо школа на Хасково в последните няколко години.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини