От х:

Днес в x:

Софиянчета се учат на плуване в Димитровград

От начални плувни уроци, до скокове от триметрова кула усвояват децата в Димитровград

Деца от София, Пловдив, Хасково съставляват значителна част от курса по плуване организиран от община Димитровград в рамките на „Плувно лято 2010“. За тази програма в Хасково пари нямаше, но в бригадирския град обезпечиха месец и половина обучение на единствения басейн в града-“Раковски“. Курсът излиза напълно безплатно на малчуганите. Групата включва деца от 5 до 15 годишна възраст обучавани от квалифициран инструктор.

12 годишния Деян Генев се е включва вече за трети път в програмата. Той живее с родителите си в София, оттук са баба му и дядо му. Именно те казали за безплатните курсове и момчето всяко лято идва на „Раковски“ за да научи нещо ново. Днес Деян не само може да плува, но и да скача от триметровата кула. Това упражнение не е за всеки, предупреди инструктора Емил Яворов. Тези, които искат да го усвоят преминават специална инструкция по гмуркане. Показват се и упражнения, които могат да се отработват в къщи под надзора на родителите.

Курсът завършва с изпит. Децата се обучават не само да се задържат на вода, но и да плуват, макар и на къси дистанции. Останалото е практика при стриктно следване правилата на безопасността, акцентират организаторите.

Защо децата искат да се научат да плуват, и защо могат да правят това в Димитровград, а не в другите градове вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Първо-упражнение на сухо
После обучение "на мокро"
Първия урок завършва с традиционната "звезда"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини