От х:

Днес в x:

Свалили шефа на Младежкия парламент, защото е от ГЕРБ

Никола Сталев беше отстранен от поста председател на Общинския младежки парламент преди по-малко от месец. Неговото място зае Мейлин Байрямали. Пред Haskovo.net Никола Сталев разказа своята версия за свалянето му от шефското място.

Никола Сталев, бивш председател на Младежкия парламент

- Беше председател на Младежкия парламент в Хасково. Защо те отстраниха, след като преди пет месеца гласуваха за теб?

- Тогава не исках да афиширам, че съм член на ГЕРБ.

- Това ли се оказа проблемът?

- Това е основната причина. Когато ми поискаха вот на недоверие, говореха глупости. Казаха, че съм петнял авторитета на Младежкия парламент и не съм можел да работя в екип. Не казваха точна причина. Но на почивката една от колежките ми в парламента каза :"Знаеш каква е причината-член си на ГЕРБ." Те никога няма да посмеят да ми го кажат в очите. По устав имам право да членувам в политическа партия.

- Какво успя да свърши Младежкият парламент, докато ти беше председател?

- Общинският съвет прие три мои предложения - ревизираната европейска карта за участие на младите хора в живота на общините. Това е договор между младите хора в областта и общината, която дава подкрепа на всяка една инициатива. За спортния турнир, който организирахме, общината осигури тениски, рефери, площадки.

Избрахме лого на Младежкия парламент и наградихме автора му. На мен много не ми хареса това лого, беше на ученик от гимназията по дървообработване. Член е на младежкия парламент и решиха да го подкрепят.

Освен това от следващата учебна година ще има кошчета за разделно сметосъбиране. По наша препоръка всички общински предприятия използват рециклирана хартия за принтер.

- Не се ли намери кой да те подкрепи в Младежкия парламент?

- Имаше заговор срещу мен. На събранието бяхме 31 от общо 41 членове. Трябват им 3/4 за да ме махнат. Част от тези, които ме подкрепяха, ги нямаше - бяха болни, на курсове, извън града. 9 от присъстващите ме подкрепиха.

- Защо не отложихте гласуването?

- Защото искаха да гласуват същия ден. Ако го отложат, моите хора щяха да присъстват и да гласуват за мен.

- Имаше ли друг кандидат за поста освен Мейлин Байрямали, която стана председател?

- Не. Това беше заговор, за да може тя да стане председател. Тя е гадже на Ивайло Добрев, които беше един от кандидатите за шеф на парламента и мой главен опонент на редовните избори. Сигурен съм, че е на политическа основа, защото дочух, че баща й бил от ДПС. Не е нормално да има само един кандидат за поста.

- Сега си обикновен член на парламента. Как се спогаждаш с останалите?

- Никого не съм обидил. А те непрекъснато ръсят заплахи.

- С какво те заплашват?

- Със саморазправа. По скайпа ми пращат заплахи - Никола, внимавай с изявите, че някоя вечер, в някой ъгъл, да не ти се случи нещо. Завиждат ми. Аз като работя, работя. Двете ми заместнички обещаваха протоколите от заседанията ни да са готови на следващия ден, а ставаха след две седмици. Исках секретар, които да поддържа нашия сайт. В сайта ни няма информация за комисиите.

- С какво се занимава сега Младежкият парламент?

- Не ме послушаха и сега организаторите на вечерта на Майкъл Джексън дължат 800 лева. Беше инициатива на комисията за култура и изкуство. Уредих им дискотеката Космополитън срещу 1000 лева. Те обаче не успяха да продадат билетите за вечерта и се събрахме едва 20 човека. Когато аз организирам събития, идват над 400. За да не се излагаме, събрахме от служители на Младежкия център пари и уредихме сметката с дискотеката.

За да върнем парите сега събираме доброволна такса в Младежкия парламент със задна дата - за 5 месеца по 2 лв. - общо по 10.

Откакто Мейлин стана председател, чакаме по 20 минути, за да има събранието ни кворум от 21 човека.

Вече съм в комисията по младежки дейности. Вчера се събрахме 4-ма от 11 членове.

- Има ли бъдеще Младежкия парламент?

- Ако така продължава - не. Ако не се вслушват в хора, които имат повече опит. Сега организираме базар, по цял ден нещо майсторят.

- За какво ще бъде базара?

- За да съберат пари и да си върнат борча. Защото не ме слушат. Защото месец преди това са се събирали да обсъждат моето отстраняване. Отстраниха ме ден преди вечерта на Майкъл Джексън. Връчиха ми извънредна докладна записка за моето отстраняване, подписана от четиримата председатели на комисиите и от двете ми заместнички. Саботирал съм им работата.

- Ще продължаваш ли да работиш за Младежкият парламент?

- Когато прочетат това, може да ме предложат за изгонване. Ще кажат, че уронвам престижа на Общинския младежки парламент. Няма да се учудя. Вчера Георги, председателят на комисията по младежки дейности, ми каза: "Внимавай много, че следващия път мога да те предложа за изгонване".

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини