От х:

Днес в x:

Езиковата гимназия с най - много членове в Младежкия парламент

Кандидатите за Общинския младежки парламент от ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" събраха най - много гласове в изборите и така спечелиха 10 мандата, стана ясно след преброяването на бюлените днес. С осем членове се представя гимназията по дървообработване и строителство. 7 ученици влизат в Младежкия парламент от ПМГ "Акад. Боян Петканчин". Финасово - стопанската гимназия спечели 4 мандата, гимназията по туризъм - 3, СОУ "Васил Левски" - 2, СОУ "Паисий Хилендарски" - 1, гимназията по автотранспорт - 2 и гимназията по механо и електротехника - 3.

Най -активни в гласуването са били учениците от ПМГ. В престижното училище бюлетини са пуснали повече от 80 процента от имащите право на глас.

41 ще са членовете на Младежкия парламент в Хасково. Първата им сбирка след изборите е насрочена на 8 януари. Среща с кмета Георги Иванов, с председателя на общинския съвет Делян Делчев и с областния управител Румен Данев предвиждат учениците. Предстоичленовете на организацията да изберат председател, заместник председатели и членове на комисии.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини