От х:

Днес в x:

Данъчните погнаха местния футболен елит

Във ФК "Хасково" са играли 7 от вероятно проверяваните от НАП футболисти

5-ма футболисти, играещи в „А” Професионална футболна група проверява НАП-Хасково. Инспектират се доходите им в последните 5 години. Проверява се имущественото им състояние-банкови сметки, коли, мобилни телефони. Местните футболисти са част от списък с общо 261 състезатели в страната, които са разследвани от НАП. Според източници от НАП ще има и други списъци. Проверките се извършват по постоянен адрес на лицата, тоест футболните „звезди” може да играят другаде, независимо от колко време, но са регистрирани в Хасково. Ако бъде установено разминаване меужду получавани и декларирани доходи и имотно състояние, ще бъде назначена пълна данъчна ревизия.

Собствена проверка на Haskovo.net открои вероятните обекти на данъчната инспекция. Това вероятно са бившия младежки национал на България Цветомир Матев, който в момента рита в елитния Локомотив Мездра. Съотборникът му от ФК”Хасково” Владо Ямуков, който се подвизава в елитния Сливен. Там бе и Борислав Стойчев който дълги години риташе в Левски, после премина в тима на Лечков. От този сезон, Стойчев е освободен от „воеводите”, но това не го спасява от списъка на данъчните. Според неофициални източници, на 100% в списъкът е Емил Ангелов- Бабангида. Хасковлията-левскар, обаче от две години е в турския Денизли Спорт и според семейството му, което живее в хасковския квартал „Червена Стена”, изобщо не знае дали е проверяван или не. В „позитивния” списък на данъчните са още симеоновградчанинът Георги Каранейчев, в момента в Локомотив Мездра и твърде вероятно асът на Локо София Мартин Камбуров, който е родом от Свиленград. Камбуров отрече категорично да е проверяван. Цветомир Матев пък не знаеше дори къде е адресната му регистрация. Останалите не бяха открити за коментар.

Със сигурност не са проверявани защитника на ЦСКА Апостол Попов и нападателят на Левски, в момента под наем в Мездра, Исмаил Исса. Първия е пловдивчанин, втория от Търговище. От семейството на асът на Левски Елин Топузаков, родом от Димитровград, пък уточниха че от повече от 5 години футболистът е регистриран в София. Първия играч пък, който проби в български гранд-Литекс след 2000 година, Иван Скерлев, пък в момента въобще не рита заради хронична контузия и едва ли попада в обхвата на проверката.

Проверката на данъчните е заради доказани нарушения на данъчното и осигурителното законодателство във футбола. Оказа се, че договорите с голяма част от състезателите са сключвани на минимална работна заплата и допълнително са подписвани анекси към трудовите договори, които не са били обявявани пред НАП. Ревизиите на НАП преди няколко месеца, засякоха 8 милиона лева укрити данъци и осигуровки.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини