От х:

Днес в x:

Офертата на софиянци - със 163 000 лв. по-ниска, искат спиране на търга

Представителите на ТИПС-А излизат от общината след като ги отстраниха от търга

Със 163 000 лева е по-ниска офертата на софийския консорциум ТИПС-А, която днес не бе отворена от комисията по търга в общината, съобщи отлично информиран източник на Haskovo.net. Точната сума, срещу която фирмата се наемаше да облагороди паркове, детски площадки и улици в Хасково, е 7 600 562. 87 лв.

Ценовата оферта на хасковското дружество, която днес бе обявена от комисията, е 7 763 757. 89 лв.

И двете цени са без ДДС.

Днес комисията по търга, под председателството на заместник-кмета Недялка Станева, отвори само плика с офертата на „Дружество Хасково 2010“. Софийският консорциум се отстранява от търга, обяви комисията, без да съобщи мотивите си.

Представителите на „Дружество Хасково 2010“ не присъстваха на днешното заседание. Хората на ТИПС-А пък обявиха, че незабавно внасят жалба в комисията за защита на конкуренцията. Те не бяха уведомени за отстраняването си, а го научиха по време на заседанието днес. От комисията по търга им обясниха, че това ще стане с официално писмо от възложителя – община Хасково.

Има много нарушения. Ще искаме от Комисията за защита на конкуренцията и спиране на процедурата за възлагане на обществена поръчка, обявиха от консорциума.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини