От х:

Днес в x:

Висока избирателна активност показаха младежите

От Младежки център оповестиха първичните резултати от изборите за Младежки парламент Хасково.

Общия брой на гласувалите ученици е 2965 от общо 4 843 имащи право на глас по списъците предоставени от училищата, плюс още толкова младежи, които са завършили училище и също имат право на глас за Младежкия парламент. Активността на избирателите е 61. 2 % . Най –висок процент на гласувалите е  регистриран в избирателната секция в ПМГ „Акад. Боян Петканчин”, където 82% от включените в списъка на учениците над 15 годишна възраст са подали своя глас.  Най – голям брой ученици са гласували в избирателните секции в ПГДС „Цар Иван Асен II”. Общия брой ученици, подали своя глас в двете избирателни секции, разположени на територията на училището е 519 от общо 649 ученици по списък предоставен от училището. Най-слаба е активността на младежите в град Хасково, които са извън учебната система гласували в избирателната секция в Младежки Център.

Изборите за Младежки парламент бяха на 16 и 17 декември в гимназиите в града и на 18 и 19 декември в Младежки център – Хасково. 13 бяха избирателните секции в сградите на професионалните и общообразователните средни училища на територията на Хасково.

След преброяването на подадените бюлетини днес и утре, ще бъдат известни и имената на 41 избраници за Младежки парламент – Хасково. С оглед на общия брой гласували, за избирането на един кандидат са нужни 72.3 гласа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини