От х:

Днес в x:

Разтурят ВМРО в Хасково. Без 13-та заплата за учителите. Преглед на печата

Разтурят ВМРО в Хасково, съобщава от първата си страница „Хасковска Марица”. Местният лидер Николай Кючуков бил готов да напусне партията заедно с по-голямата част от хасковската структура. Причината – на конгреса той подкрепи за шеф на воеводите пловдивския кмет Славчо Атанасов, а старият Красимир Каракачанов спечели избора.

Без 13-та заплата за учителите, информира още изданието. Думите са на просветния министър Сергей Игнатов, произнесени вчера в Димитровград. Шефът на просветата обяснява, че не бил разбран правилно – коледните бонуси в школата, реализирали икономии, не били заплата. Че не са заплата, не са. Но цялата тази истерия с парите по Коледа е на път да раздразни и скара съсловието, защото за едни ще има, за други - не. Въпросът е, че че това изобщо не зависи от качествата и работата на отделния педагог, а от други фактори.

Георги Димитров разцепва Атака, пише на втора страница. Бившият депутат щял да участва в създаването на нова партия – Десант, и щял да примъкне в нея много регионални структури. Да видим.

Бетоновоз омачка лада до градската градина, акцентира на 3 страница изданието. Двете возила пробвали едновременно десен завой от моста.

Полиция влиза в баровете по Коледа, пише в материал на цялата 4 страница. Е, по Коледа на всеки му се ще да влезе в бар да удари едно.

Здравко Сарафимов стана спортист на година, пише на спортната страница. Вчерашната церемония по награждаването на отличилите се през годината спортисти очаквано заема спортните страници в днешния регионален печат.

Хлебарски коли стават линейки, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Доставчиците на насъщния в димитровградско превозвали населението до лекарите и зъболекарите в града.

ДДС удря цигарите в селата, пише в другия акцент на първа страница. Задължителната регистрация по ДДС за търговците на папироси ще принуди малките магазинчета, не само в селата, да спрат продажбата им, или да го правят тайно. Миналата година същата хватка бе пробвана, но безуспешно.

Свиленград си прави ВиК, пише в акцента на втора страница в броя. На сесия на ОбС днес ще се гласува учредяване на новото дружество.

Данев направи крепост държавна, пише още на страницата. Областният управител е актувал като публична държавна собственост крепостта и тракийската гробница край Мезек.

Сергей призна 1 палеж, моли да го оправдаят, акцентира вестникът на 3 страница.Става дума за пиромана Сергей Стоянов, който обжалва в пловдивския апелативен съд 4-годишната си ефективна присъда, постановена в Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков        

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини