От х:

Днес в x:

Парламентаристки се мъчат с дупки в двора на ПМГ

Правите лопати не са за женски ръце

Младежкият парламент в Хасково се посвети днес на изкопаване на дупки за дните на „Младежките активности“. Децата засадиха 10 фиданки от персийското парково дърво „Албиция“ в двора на природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“- Хасково. Дърветата са предоставени от общинския разсадник на Еко прогрес. Помощта на общинската фирма бе само логистична-дори един служител не дойде да помогне на възслабите момичета с лопатите. 50 килограмови девойки напразно се отпускаха с цялата си тежест върху правите лопати. Спечената земя така и не пускаше беловете. На помощ се притекоха момчета от горните класове на математическата, за да изкопаят най-после необходимите дупки.

Още 10 ясена ще бъдат боднати в двора на хасковската езикова гимназия. На различни места в града ще бъдат засадени и 60 броя храсти.

Младежите залесяваха ентусиазирано

„Дните на младежките активности“ са от 23-ти до 25-ти април и са изцяло по инициатива на Младежкия парламент в Хасково. Децата обаче предсрочно се посветиха на заложените дейности-залесяване и почистване на града.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини