От х:

Днес в x:

6 медала за ученици от ПМГ от математическия турнир „Перперикон“

    Отлично представяне на Областния турнир по математика „Перперикон“ са показали учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Състезанието се проведе на 23-ти ноември в Кърджали, а участие са взели над 1000 ученици.

    Младите математици от Хасково  са постигнали отлични резултати, като са спечелили призови места в почти всички възрастови групи. Със златни медали са отличени Стела Бинева и Петър Велев. Сребро са заслужилили Ванеса Бъчварова и Павел Георгиев, а бронзови отличия са присъдени на Димитър Проданов и Мартин Чобанов.

    „Подготовката ми премина като решавах задачите от минали години. Конкуренцията беше изключително ожесточена, понеже имаше ученици от цялата страна“, сподели седмокласникът Мартин Чобанов.

    10 абитуриенти са получили отлични оценки в  състезанието, а други 19 са постигнали резултати между 5:00 и 5:49. Високите им оценки за всички тях се отварят вратите на  5 престижни университета на територията на цялата страна. Предстои те да решат дали ще влязат да учат в някое от висшите учебни заведения.  

    „Гордеем се с успехите на нашите деца, които за пореден път доказаха, че са сред най-добрите математици в страната“, каза по време на церемонията заместник-директорът на гимназията Юлия Делчева.

    Мария Ламбова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини