От х:

Днес в x:

Над 12 хил. души от Хасковска област с подпомагане за отопление, включват нова целева група през декември

12423 души от Хасковска област са одобрени за подпомагане за отопление, съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане. В община Хасково те са 4921 души, одобрените от община Димитровград са 2190 от падалите заявления.
От там уточниха, че през декември в подпомагането да бъдат включени нови целеви групи.
Еднократна енергийна добавка ще е  148,35 лв. Тя ще бъде дадена, за да се  компенсират високите сметки за електроенергия и топлоенергия вследствие  увеличението на цените и водещи до повишени нива на инфлация.
Този път подкрепата е насочена към хората с увреждания. Новата целева група по процедурата са лица със 100 % намалена работоспособност без чужда помощ и лица на възраст над 75 години с 90 % и над 90% степен на увреждане без определена чужда помощ, които се нуждаят от особено внимание чрез подкрепящи мерки.
През месец декември 2023 г. ще им бъде изплатена еднократната добавка при положение,но условието е те да не са  били подкрепяни  за отопление през предходния отоплителен сезон.
Тези домакинства са фиксирани  сред получавалите месечна финансова подкрепа по Закона за хората с увреждания за периода от януари до март през настоящата година на база разполагаеми данни от Интегрираната информационна система на АСП.
Изплащането ще се осъществи служебно, без да е необходимо лицата да посещават съответната Дирекция „ Социално подпомагане“, уточняват от социалната служба.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини