От х:

Днес в x:

Избират нов Младежки парламент на 30 март

Членове на бившия Младежки общински парламент разказаха за своите инициативи. До тях е ръководитилят йм Теодора Георгиева и шефът на центъра Елена Цветкова

Новият младежки общински парламент ще бъде избиран по нов регламент. Това се налага след равносметката за дейността на предходния, чиито мандат изтече. Това обяви на брифинг директорът на Младежкия център Елена Цветкова. Процедурата при избора на миналия парламент през 2009 година бе тежка и в крайна сметка неефективна, призна шефката. Борбата за власт смени трима председатели. Първи бе избран Никола Сталев, след него организацията оглави Мелин Байрямали, а мандатът приключи Анелия Романова. В началото младежите присъстваха на всяка сесия на общинския съвет и дори правеха предложения. Избухналите след това междуособици обаче потушиха първоначалните им амбиции.

Новата младежка власт ще бъде съставена след избори във всяко хасковско средно училище. Инициативен комитет ще излъчи представители, за които учениците ще гласуват. В парламента ще влязат кандидатите с най-много гласове. Вотът е насрочен за 30 март. След като членовете, 41 на брой, сформират парламента, ще бъде избран и председател.

Основните задачи на Младежкия общински парламент е да партнира на общинската власт и на други организации и институции, като обявяват проблемите на младите хора и предлага адекватни решения за тях.

На срещата представители на предходния парламент представиха инициативите, които са реализирали- проектът „Нека е зелено“., антиспин кампании, спортни прояви , чуждестранни обмени. Ръководител на младежите е Теодора Георгиева.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини