От х:

Днес в x:

Обучават онлайн хора с увреждания и безработни

Трайно безработни, хора с увреждания и социално слаби безплатно и в удобно за тях време и място ще повишават знанията си за различни компютърни програми. Това ще бъде възможно чрез разработване на интернет сайт www.trainyourself.eu и на електронен двуезичен модул за компютърно обучение на български и турски език. Курсистите ще получават код за достъп след регистрация в сайта. В края на обучението ще се проведе изпит в реално време, а успешно завършилите ще получат сертификат. В сайта ще бъдат публикувани и обяви за свободни работни места.

Обучението ще се провежда по проекта „Равни възможности за заетост“, финансиран от програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция. Семинар в рамките на проекта се проведе в Хасково. Във форума присъстваха представители на Бюрото по труда, неправителствени организации, граждани и учители.

В началото на проекта е проведено социологическо проучване в района на Хасково и Одрин за нуждите на месния бизнес при наемане на нови служители и степента на квалификация на заетите и безработни лица.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини