От х:

Днес в x:

-3 °C

Абитуриентка в кома след катастрофа, съученици масово даряват кръв

Мария и Борис са сред първите които даряват кръв за Ирина

12-класничката Ирина Иванова Мишонова от професионалната гимназия по автотранспорт в Хасково, е в кома след катастрофа снощи между селата Клокотница и Горски Извор. Тогава управлявания от приятелят и Сеат се блъска почти челно в Миниван. Ирина е приета в хасковската многопрофилна болница със счупен крак и травми в таза. Часове след инцидента момичето е контактно и в добро разположение на духа. До 5 часа тази сутрин.

Девойката изпада в кома, която продължава вече цял ден. Състоянието и се влошава без ясна причина. „Има черепно-мозъчна и гръбначна травми. Те обаче не са водещи и в никакъв случай не са причина за влошаване на състоянието и. Вероятно е посттравматичен шок“ коментира неврохирургът Делчо Каравасилев. Гимназистката е настанена в отделението за интензивно лечение ОАРИЛ.

Новината шокира абитуриентите в Автото. Десетки от тях стоят повече от 12 часа в градинката пред ОАРИЛ и се молят Ирина да оживее. 10 вече дариха кръв, всички останали са готови. За Мария Йорданова това е било първото кръводаряване в живота, но въобще не го поставя под съмнение. Борис Корцанов също ляга на кушетката. Заразени от примера му и останалите абитуриенти дават от животоспасяващата течност.

Отцепени от потресените деца, бяха Жоро и Диляна Георгиеви. Момчето предизвикало инцидента и майка му. Жоро е приятел на Ирина от 2003-та година. Вчера вечерта тръгват на разходка до селото на Ирина, а после спокойно поемат обратно към Хасково. Пътуват с 80-90 км/час. В момент на разговор, момчето спонтанно се обръща да погледне приятелката си. Когато връща погледа си обратно, вижда че е в насрещното и летящия към него миниван.

Удрят се почти фронтално, поставените колани спасяват и двамата от размазване. Няма алкохол в кръвта на Жоро.

„Виновен съм. Искам тя да оздравее. Много искам“ промълви 21 годишния младеж. Майка му Диляна пък вече била платила разходите по транспортиране на Ирина в Пловдив и два златни пирона които да се поставят в таза на момичето. От тях засега няма нужда.

Макар и да събират враждебност, Майката и синът стоят без оплаквания пред отделението. Смятат че това е техен дълг. И се опитват да помогнат, дори и с молитви.

Б.А. По повод огромния интерес към състоянието на Ирина, екипът на haskovo.net се свърза с дежурните лекари в ОАРИЛ. Новините към 06.05. не са добри. Съжаляваме.

Дежурен лекар д-р Ламбардова: Днес Ирина бе поставена на командно дишане. Състоянието и никак не е добро. Налице е оток в мозъка и контузионен бял дроб. Всяка една от двете травми е изключително тежка сама по себе си. Винаги има надежда, но в случая нищо не можем да направим. Чакаме да настъпи подобрение. Не се планира операция на засегнатите участъци. Все още няма обяснение за рязкото и внезапно влошаване състоянието на момичето.

П.П. Д-р Ламбардова е била дежурна във фаталната вечер, когато е била докарана Ирина. До 5 часа сутринта вчера, детето е било добре, после е настъпил сривът.  Haskovo.net ще ви осведомява за състоянието на пострадалата абитуриентка.

Г.Христов

Разделени на групички, децата обикалят градинката пред ОАРИЛ
Жоро Илиев не може да повярва какво е причинил
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини