От х:

Днес в x:

Светлозар Стоянов взе Пегас за проза

Лауреатът за проза Светослав Стоянов

Светлозар Стоянов взе голямата награда за проза в националния литературен конкурс "Южна пролет". Дебютантът от Казанлък бе отличен за книгата с разкази "Втора класа".

Тази награда е подарък от града на Богородица за града на розите, каза развълнувано от сцената на театъра 35-годишният творец. Бронзовият Пегас за поезия получи Александър Видев за стихосбирката "Четвъртък 12 - ти".

Първа награда в раздела за киносценарий бе присъдена на Димитър Коцев - Шошо за "Лора от сутрин до вечер". Победителят сподели, че снимките за игрален филм по сценария ще започват през юни тази година.

Наградата за литературна история получи Лора Шумкова за "Красивите години: Опитите за литературна антропология на София".

Всички лауреати бяха отличени с бронзов Пегас и 1000 лева. Наградите връчи председателят на журито проф. Боян Биолчев.

В 38-то издание на литературните дни Клубът на дейците на културата отличи Ясен Калайджиев за романа "Лагерът на невинните". Тракийското дружество връчи награда за автор от Хасково. Тя отиде при Светла Ангелова за сборника с разкази "Невъзможна реалност". Кметът Георги Иванов връчи наградата "Александър Паскалев" на Трендафил Василев.

Христина Котларска

Александър Видев взе Пегаса за поезия
Първа награда за литературна критика получи лора Шумкова
Димитър Коцев - Шошо получи големата награда за киносценарий
Кметът Георги Иванов и носителят на наградата "Александър Паскалев" Трендафил Василев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини