От х:

Днес в x:

Пирата Джентълмен тръгна към моретата от „Дарик“ Хасково

Краси Бояджиев

Нов култов литературен герой се роди в бурното море на журналистиката. Днес на бял свят се появи „Наследниците на Томсуърт“ на колегата от Дарик Радио Красимир Бояджиев. Той е бащата и акушерът на новия тип пират: Джентълмен с аристократични обноски. Водещият издава вече втори пиратски роман за по-малко от година. Явно литературното амплоа го привлича все по-силно коментираха обезпокоени колегите му. Радио гласът ще бъде задържан на всяка цена дори с подписка, зарекоха се от Дарик-Хасково. Като се има предвид, че всички останали са жени, явно ще успеят.

Красимир Бояджиев е писател почти откакто е журналист-към 15-тина години. Първите си творби обаче публикува напоследък. След радушния прием на „Синята Джил“, сега авторът въвежда равенството между половете със „Наследниците на Томсуърт“. Там главните герои до един са мъже, а най-главния е пиратски главатар с Аристократично излъчване и джентълменско поведение към жертвите си. Между братски войни, интриги и заговори срещу британската корона изпълват страниците до бурния финал. Където добрите побеждават.

Любимата ми книга е „Наследникът от Калкута“. Робърт Щилмарк не може да бъде наподобен, но ще се радвам да бъда забавен за читателите си също като него, с усмивка обясни Краси. Тези книги са за читателите, обясни младият автор, преди да се изстреля обратно към студиото за поредната емисия новини.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини