От х:

Днес в x:

Новите хасковски журналисти искат само позитивни новини

Първи уроци в студиото

Новата смяна в журналистическата гилдия оспорва изконната истина, че добрата новина е лошата новина. Събитията трябва да са позитивни и да радват зрителите/читателите. Работата на журналистите не е само да отразяват новините, а да имат мнение по тях. Затова и любимите на младите журналисти са доказано чепати характери като Сашо Диков, Томислав Русев, Десислава Ризова, Даниел Петканов. Последният е най-скорошния познайки на хасковлии след като преди месец преследваше хасковлийки да им мери най-дългите /според БАН/ бедра. Бъдещите журналисти не се сетиха за други подобни образи, може би защото ЕГН-то им не позволяваше. Те са само на 13 и са седмокласници.

6 деца от училище „Климент Охридски“ са се приготвили да поемат по пътя на писалката и микрофона, като характерно за младото поколение, предпочитаха електронните медии. Затова и първата им избрана такава за поглед отвътре бе редакцията на Дарик Хасково. В ролята на учителката пък влезе синеоката фурия Живка Тодорова. Първият й урок бе направо от дълбокото - студиото на Дарик-Хасково, макар засега да спести ефира на децата. Но пък видяха как е в бойна обстановка и бързо се влюбиха във все още ненадминатата като динамичност и чар медия – радиото.
Имаше и различни предпочитания. Евгени Мирчев си бе наумил че ще има блог и ще го направи един от най-популярните в България. Елена Василева предпочиташе наистина радиото, но не толкова да бъде водеща, колкото да се занимава с репортажи и винаги да бъде на мястото на събитието. Момичето още не знаеше че понякога това място е опръскано с кал, може да тече, гори или пък да е пълно с хора, които са  сърдити до обед на себе си, следобeд на всички останали и най-вече на журналистите.

В романтиката на телевизията предпочиташе да се потопи иначе мълчаливата Яница Василева. Имаше най-важното за целта-ослепителната усмивка, остава да усвои умението да изрича повече от три думи в минута, защото поне в телевизията се изисква повече.

Накрая се оказа че всички трябва да усвояват най-важния урок на Хауърд Стърн - журналистът трябва да бъде нахален. Иначе природното му любопитство ще остане незадоволено, а с него и това на всички зрители/слушатели. Заради свян, децата така и не питаха това, което ги интересувало най-много, а именно: има ли цензура при журналистите?
Жалко, защото въпросът си го бива.

Г.Христов

Проверка на ефира
Бъдещите журналисти първо посетиха Дарик
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини