От х:

Днес в x:

Местните луди по еднакви номера, плащат по 7 бона за регтабела

На гъзарията са подвластни и собствениците на по-скромни автгомобили

Местните собственици на автомобили са направо пристрастени към регистрационните номера с еднакви цифри и са склонни да плащат за тях повече, отколкото струва един приличен автомобил втора употреба. За това довериха обръгнали катаджии, които на ден регистрират десетки коли в пункта на КАТ Хасково. Новите коли са само по 2-3 на ден, но много стари идват да си сменят регтабелата, не щото са продадени, а защото собственикът им иска да е „гъзар“. За удоволствието е готов да брои маса пари. Така например табела с 4 еднакви цифри струва 1000 лв. Разбира се, за хората, платили десетки хиляди левове за по-висок клас автомобил, този допълнителен бон направо се включва в цената на возилото. Обаче има и „извращения“. Така например горд собственик на новичък джип Тойота толкова се ядосал, че нямат от любимата му комбинация от 4 еднакви цифри, че се бръкнал за 7 бона /7 хиляди лева/, да си сложи 6 от тях! Иначе стандартните регистрационни табели са с по 4 цифри и две букви отзад.

Именно буквите определят серията на издавания регистрационен номер, а серията се сменя чак когато се изчерпят всички наличности от нея. И дотогава не можеш да получиш бленувания номер, ако някой друг нахалник го е взел пред теб. Така например ако искаш четири 3-ки, но номерът вече е в движение, трябва да изчакаш продаването на всички номера от пуснатата в продажба в момента серия КА, за да можеш да се доредиш до любимата си цифрова комбинация. Понеже не се знае кога точно ще се случи това, много си взимат какъвто и да е номер и после спешно идват да се пререгистрират с по-подходящо /и гъзарско/ означение на „гъзарския“ им автомобил. Само през последната година със сигурност има поне 50-60 местни автомобила, които са платили хилядарката за 4-те еднакви цифри, пробва да си спомни Виктор Атанасов - шеф на регистрационния отдел в КАТ. Имало и 6-7 хасковлии, които са дали по 7 хиляди лв. за номер с 6 еднакви цифри.

По-скромните паралии обаче също имат опция да се отличават от масата. Те могат да си поискат номер с 2х2 цифри /примерно 6655/ и да платят направо скромните 73 лв и 92 ст. Ако искат 3х1 цифри /примерно 7771/, дължат на държавата 95 лв и 92 ст. И тук обаче важи правилото за изчерпване на количествата и съответно нуждата да се чака следващата серия регтабели. Възможностите обаче са повече и очевидно от тях се възползват ударно, защото само за 5/ пет/ минути внимателно наблюдаване, хасковският център пресякоха 8 коли с еднакви числа.

Г. Христов

Според КАТ Хасковлии имат силен афинитет към еднаквите числа

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини