От х:

Днес в x:

7 °C

Новите хасковски журналисти искат само позитивни новини

Първи уроци в студиото

Новата смяна в журналистическата гилдия оспорва изконната истина, че добрата новина е лошата новина. Събитията трябва да са позитивни и да радват зрителите/читателите. Работата на журналистите не е само да отразяват новините, а да имат мнение по тях. Затова и любимите на младите журналисти са доказано чепати характери като Сашо Диков, Томислав Русев, Десислава Ризова, Даниел Петканов. Последният е най-скорошния познайки на хасковлии след като преди месец преследваше хасковлийки да им мери най-дългите /според БАН/ бедра. Бъдещите журналисти не се сетиха за други подобни образи, може би защото ЕГН-то им не позволяваше. Те са само на 13 и са седмокласници.

6 деца от училище „Климент Охридски“ са се приготвили да поемат по пътя на писалката и микрофона, като характерно за младото поколение, предпочитаха електронните медии. Затова и първата им избрана такава за поглед отвътре бе редакцията на Дарик Хасково. В ролята на учителката пък влезе синеоката фурия Живка Тодорова. Първият й урок бе направо от дълбокото - студиото на Дарик-Хасково, макар засега да спести ефира на децата. Но пък видяха как е в бойна обстановка и бързо се влюбиха във все още ненадминатата като динамичност и чар медия – радиото.
Имаше и различни предпочитания. Евгени Мирчев си бе наумил че ще има блог и ще го направи един от най-популярните в България. Елена Василева предпочиташе наистина радиото, но не толкова да бъде водеща, колкото да се занимава с репортажи и винаги да бъде на мястото на събитието. Момичето още не знаеше че понякога това място е опръскано с кал, може да тече, гори или пък да е пълно с хора, които са  сърдити до обед на себе си, следобeд на всички останали и най-вече на журналистите.

В романтиката на телевизията предпочиташе да се потопи иначе мълчаливата Яница Василева. Имаше най-важното за целта-ослепителната усмивка, остава да усвои умението да изрича повече от три думи в минута, защото поне в телевизията се изисква повече.

Накрая се оказа че всички трябва да усвояват най-важния урок на Хауърд Стърн - журналистът трябва да бъде нахален. Иначе природното му любопитство ще остане незадоволено, а с него и това на всички зрители/слушатели. Заради свян, децата така и не питаха това, което ги интересувало най-много, а именно: има ли цензура при журналистите?
Жалко, защото въпросът си го бива.

Г.Христов

Проверка на ефира
Бъдещите журналисти първо посетиха Дарик
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини