От х:

Днес в x:

5 °C

КАТ си иска по друг начин, тарифата без промяна

На канала за регистрация и идентификация на автомобили тарифата е същата

КАТ не променя тарифата за регистрация на нов автомобил, цените си остават същите. Променя се само основанието, на което ще се събират тези пари. Това заяви за Haskovo.net Виктор Атанасов - началник на отдела за регистрация на автомобили в КАТ Хасково. Безпокойството на гражданите бе във връзка с новите талони на колите и тиражираната като „промяна“ в таксите за регистрация. Промяна има, но тя е на хартия и не бърка в джоба на новия собственик на МПС.

Самото основание, на което полицията ни прибира парите за регистрация, се трансформира от „такса регистрация“ и „Право на ползване“ в „монтаж на регтабела“ и „издаване на заявление“, уточни Атанасов. Не е ясно на кого и за какво му е тази промяна, но тя засяга само автомобилите, преминаващи през идентификация. С други думи ако си купите кола от хасковлия и си живеете в Хасково, не ви е необходимо въобще да мислите за смяна на регистрационната табела и дали ще ви я „монтират“ или „таксуват“, защото пари не се изискват. Ако трябва обаче да смените номера си, дължите на държавата толкова, колкото сте дължали миналата и по миналата година. А именно - регистрация на нова кола 41.92 лв, транзитни номера - 25.92, регистрация на мотоциклет – 28.80, на мотопед – 24.60 лв.

Единствено ако искате заявление за бракуване на стар автомобил или пускане в движение на нова кола, дължите 2 лв. административна такса, която до момента не се събираше, уточни Виктор Атанасов.

Въпросът с таксите вълнува между 70 и 100 хасковлии, които на ден преминават през КАТ да си регистрират колите. Само за миналата година броят на новорегистрираните автомобили в региона нарасна с внушителните 14 104. По все така тесните улици на Хасково и градовете в областта пък вече се движат цели цели 135 860 коли. Това е с над една четвърт повече от засечените през 2009-та година, когато МПС-тата в областта бяха малко над 105 хиляди.

Г.Христов

Променя се само основанието по което КАТ иска парите
Допълнителна такса от два лева има само при бракуването на коли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини