От х:

Днес в x:

Митничари пропускат цял рейс с контрабанда

Част от заловената контрабанда. Снимка: Агенция Митници

Мобилна митническа мобилна група вчера е спипала турски туристически автобус, пътуващ от Турция за България, напъткан с контрабандни стоки, съобщиха от агенция Митници. Автобусът е спрян на главен път Е-80 и в последствие е ескортиран до халето за щателна митническа проверка на Митнически пункт Капитан Андреево.
При проверката на автобуса митническите служители откриват 480 кутии цигари без бандерол от различни марки - Assos, Marlboro, Davidoff classic 100s, Pal Mal, Karelia, Eva Slims и други. Папиросите са открити в тайник в пода на автобуса, в леглото на шофьора и в хладилника.
В кухини в стените на превозното средство, както и в багажното отделение, митничарите откриват голям брой парфюми и тоалетни води в различни милилитражи. Общото количество на парфюмите е 518 флакона, като 500 от тях са открити, разпределени в 70 кашона и скрити в тайниците. Сред откритите парфюми са такива с надписи Armani, Paco Rabanne, Dior, Cucci, Nina Ricci и други известни марки.
В дъното на багажното отделение митничарите намират сакове и черни чували, пълни с дрехи, носещи логата на световно известни марки. Преобладават тениските Adidas, Puma, Nike, мъжко бельо и чорапи Gucci, Dolce&Gabbana, La coste, Adidas, Nike и други. Общото количество на задържаните текстилни артикули е 1538 броя. Предстои да бъдат уведомени правопритежателите на всички марки, при които има съмнение за нарушения.
При проверка на пътниците, в дамската чанта на турска гражданка са открити 300 грама изделия от бял метал, който според фабричните етикети са от сребро с висока проба. В багажа на пътниците са открити също така голям брой текстилни изделия в търговски количества - 57 тениски от няколко различни модела, 10 поли, 80 хавлиени кърпи и други. Не е установен собственика на два чувала ширити с обща дължина на лентата над 10 000 метра.
За неизпълнение на служебни задължения е разпоредено дисциплинарно производство срещу митнически служители, допуснали безпрепятственото преминаване на превозното средство на територията на Република България.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини