От х:

Днес в x:

15 °C

Цветанов не дойде в Хасково, МВР се отчете пред Ангел Антонов

Ангел Антонов

Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов не пристигна днес в Хасково, както бе планирано. Той трябваше да присъства на годишния отчет на областната дирекция на МВР за миналата година, но поради неотложни ангажименти е променил плановете си, информираха от ОДП. Насрочената за 11 часа пресконференция с министъра бе отменена.

За отчета на ОДП Хасково пристигна шефът на Главна дирекция „криминална полиция“ Ангел Антонов.

През изминалата година оперативната обстановка на територията на Хасковска област е овладяна по отношение нивото на криминалната престъпност, показва анализът на статистическите данни. Увеличение бележат регистрираните престъпления, но в същото време е нараснала разкриваемостта, достигайки 54,44%. В структурата на криминалната престъпност доминиращо място заемат имуществените престъпления – 42,77 % от общо извършените, като се наблюдава ръст на разкриваемостта. Традиционно нисък е дела на тежките престъпления срещу личността, близо 83,33 % от които са разкрити. От разкритите 1680 криминални престъпления, 55,8% от тях са с участие на охранителна полиция. По линия на икономическа престъпност са регистрирани 405 престъпления, като от тях са разкрити 183. най-голям относителен дял – 17% от общите заемат щетите по линия на контрабандата. Хасковските антимафиоти са задържали 59,7 кг хероин, 3,9 кг марихуана, 3,7 кг амфетамин и 251 таблетки с наркотично вещество. Конфискували са и 10 224 бутилки с алкохол, 332 000 броя неистински бандероли, 30 384 парфюми с чужда търговска марка и 11,9 кг златни накити. За 2009г са регистрирани 156 тежки ПТП с 46 убити и 167 ранени граждани. През годината са издадени 13 573 лични карти, 20 374 паспорта и 9323 свидетелства за правоуправление на МПС. През отчетната година са новозаведени 3543 дела, от тях 320 бързи и 72 незабавни. С мнение за съд са 1802, спрени – 1413. Пожарна безопасност и спасяване регистрират намаление на произшествията, а именно – 1861, при което са загинали 4-ма граждани и 14 са ранени.

Гости на анализа бяха областният управител и ръководителите на Окръжния съд и прокуратура, които изразиха задоволството си от традиционно доброто взаимодействие.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
10 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
10 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
10 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
10 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
10 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
10 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
10 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
10 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
10 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
10 апр 2021
Последни новини