От х:

Днес в x:

Ученици заеха председателското място в Районен съд – Хасково, запознаха се с конвоирането на задържаните

    Ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ посетиха Районния съд в Хасково. Поводът за това е днешния 16 април - Ден на българската конституция и професионален празник на българските юристи.

    В рамките на този ден се проведе инициативата „Председател на съда за един ден“, която е част от кампанията „Дни на отворените врати“. Ръководната длъжност беше заета от двама ученици – Румяна Щерева от 9д клас и Димитър Иванов от 10д клас. Днес гимназистите разпределиха новопостъпилите дела с помощта на истинския председател Пламен Георгиев и единия заместник – Христина Жисова, която е и ръководител на гражданското отделение. Това стана в присъствието на другия заместник-председател – съдия Иван Маринов и директора на гимназията Гергана Петрова.

    По-късно учениците имаха възможност да видят съдебна зала, мястото на съдебния състав и на прокурора, позицията на страните по делата. Инспектор Илиян Андонов от Областно звено „Охрана“ пък им обясни как се конвоират задържаните лица от ареста до съда, включително и използването на помощни средства – пистолет, спрей, палки, белезници.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини