От х:

Днес в x:

Обявиха конкурс за петима съдии в Хасковско

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за първоначално назначаване в 30 районни съдилища, като 4 от тях са в Хасковска област, съобщи News.lex.bg.

Местата са 40 и са разпределени по следния начин – по три са в районните съдилища в Русе и Сливен, по две са в РС-Бяла Слатина, Кърджали, Нови Пазар, Провадия, Разлог и Хасково и по едно са в районните съдилища във Велики Преслав, Велинград, Димитровград, Лом, Луковит, Казанлък, Козлодуй, Кюстендил, Несебър, Първомай, Разград, Свиленград, Свищов, Силистра, Севлиево, Смолян, Стара Загора, Търговище, Харманли, Червен бряг и Плевен.

Решението на Съдийската колегия ще бъде публикувано в Държавен вестник след Нова година и тогава ще започне да тече 14-дневният срок за подаване на заявленията за участие. Те и приложените към тях документи се подават лично от кандидата или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на ВСС, по електронен път с квалифициран електронен подпис на vss@vss.justice.bg или чрез лицензиран пощенски оператор на адреса на ВСС.

Към заявлението се прилагат: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право“; завършилите висше образование в чуждестранно висше учебно заведение представят диплома, легализирана и призната от МОН и приравнена към шестобалната система; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверено копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ съответен стаж по чл. 164 от ЗСВ за длъжността; декларация за българско гражданство по чл. 162 от ЗСВ, по образец; попълнен въпросник по образец, изготвен от Съдийската колегия на ВСС, във връзка с притежаваните от кандидата нравствени качества; мотивационно писмо и други документи, по преценка на кандидата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    ДА,да!
    11 -1
    14:57, 20 дек 2023
    Обявиха работните места на вече избраните!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини