От х:

Днес в x:

Ученици демонстрираха знания и бързина в играта „Заедно в час по право“

    Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ участваха в образователна игра „Заедно в час по право“, наподобяваща „Стани богат“.

    Играта бе водена от учителят по Философия и право Татяна Тодева и председателят на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев. На случаен принцип те избираха въпроси на правна тема и ги задаваха към двата отбора от по петима ученици - от 10а и 10в клас. Отборите трябваше пъргаво да натиснат звънец и да дадат верен отговор, който беше оценяван по точкова система.

    Първият въпрос, на който гимназистите трябваше да отговорят бе: „На кои 3 условия трябва да отговаря едно лице, за да носи наказателна отговорност?“. Две от условията бяха посочени от единия отбор, а третото – от другия отбор, демонстрирайки знания и бързина. Така точките бяха разпределени в съотношение 2:1 между двата тима. Наложи се водещите в играта да проявят креативност и математически умения в изчислението на точките.

    Официални гости на инициативата бяха Дарина Станчева и Красимира Джисова от Регионалното управление на образованието в Хасково, Мая Димитрова – административен секретар на Районен съд – Хасково, директорът на гимназията Пенка Георгиева, заместничката й Бинка Гаджева и педагогическият съветник Петя Тилева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини