От х:

Днес в x:

Връщането на зелена мигаща светлина на светофарите, предлага като мярка за намаляване на катастрофите автоинструктор от Хасково

    Шофьорите в Хасково масово нарушават правилата за движение по пътищата, като най-често минават на червен и жълт светофар. За това сигнализира председателят на автоинструкторите в Хасково Валентин Пашов. Според него, именно това е причината за увеличаването на пътно-транспортните произшествия в града напоследък.

    Едно от решенията да се намалят предпоставките за катастрофи е поставянето на мигаща зелена светлина на светофарите в града, която да предупреждава шофьорите, че светлината ще се смени. Такава опция е съществувала преди, припомни той.

    „При всички положения катастрофите ще намалеят, както наблюдаваме, че това се случи в други градове. Преди време в Стара Загора беше въведена тази опция и колегите вече споделят за спад на катастрофите“, дава пример Валентин Пашов.

    Много от светофарите често са замърсени или пък крушките им не са достатъчно ясни и не се вижда светлината, която в момента подава сигнал. На много от уредбите липсват сенниците. Всичко това също трябва да се коригира, смята той.

    За честите катастрофи, които се случват напоследък, автоинструкторът разкритикува и полицията. Според него не е наличен достатъчен контрол от страна на униформените.

    Безспорно най-опасното кръстовище, според опитният инструктор на бъдещи шофьори, си остава това на бул. „Раковски“ и ул.“Дунав“. По думите му опасността идва при спускане надолу по булеварда, когато се прави ляв завой към улицата. Тогава свети „зелено“ едновременно за пешеходци и автомобили. Пашов припомня, че според предишната регулация, при тази маневра за автомобилите е било „зелено“, а за пешеходците- „червено“ за изчакване.

    „Ако полицаите оказват повече контрол и ежедневно патрулират на най-оживените кръстовища в града, катастрофите значително ще намалеят“, смята Валентин Пашов.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини