От х:

Днес в x:

Себахтин: Превеждайте на гарвановски заради Стефан Атанасов

Себахтин Исмаил предлага на кмета на Гарваново да превежда на Стефан Атанасов

Кметът на село Гарваново да преведе думите ми на гарвановски, за да може общинският съветник Стефан Атанасов да разбере за какво става дума. Това каза от трибуната на ОбС днес Себахтин Исмаил при обсъждането на бюджета. Повод за гневната му реплика бяха думите на Атанасов, че говори само глупости.

Себахтин Исмаил поиска да се увеличи сумата на очакваните собствени приходи в бюджета с 2 млн. лв. По думите му общината вече има права на публичен изпълнител и може да запорира и продава имоти на длъжници. „Само от Цигарената имаме да взимаме един милион, запорираме неин имот, продаваме го и готово“, обясни той.

Иван Иванов взе думата и му обясни, че общината не може да налага запор на държавен имот. Освен това дружеството в ликвидация дължи на общинската хазна само около 300 000 лв., уточни Иванов.

„Господин Себахтине, ти говориш само глупости. Гледайте го как с лека ръка харчи народните пари!“, възмути се пък Стефан Атанасов. „Как ги измисли тия огромни приходи бе, на Живка чак й паднаха очилата“, допълни той. Атанасов имаше предвид Живка Делчева, главният счетоводител на общината, която присъстваше на сесията.

Като реплика пък Исмаил отново взе думата и поиска кметът на Гарваново да превежда на гарвановски, за да може Стефан Атанасов да разбере за какво става въпрос. Кметът на Гарваново обаче, който наистина беше в залата, кротко си премълча. Публиката от младежкия парламент се забавляваше искрено на цирка в залата.

След размяната на репликите Стефан Атанасов и Себахтин Исмаил дружно напуснаха залата и седнаха в кафенето.

Без преводач.

Тодор Кръшков

А Стефан Атанасов съсредоточено обмисля контраатаката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини