От х:

Днес в x:

Антон Иванов: Кмете, защо спря поръчката за Общия устройствен план? Защото не печели наш човек?

Изображение 1 от 2

    “Кога господин Беливанов разбра, че методиката за оценяване на офертите за изработване на Общ устройствен план на Хасково, утвърдена от самия него, не отговаря на законовите изисквания? Защо процедурата бе спряна 10 дни след отваряне на ценовите оферти”, попита съветникът от ГЕРБ Антон Иванов в края на днешната сесия на ОбС. “Един от възможните отговори е, че не печели нашият човек”, завърши питането си той.

    Антон Иванов припомни, че изработването на Общ устройствен план на Хасково бе основен акцент в предизборната кампания през 2015 година. Той проследи и хронологията на процедурата. Обществената поръчка е обявена с голямо забавяне в края на януари тази година. На 28 февруари комисията по търга се събира и отваря документите на деветимата участници, като трима от тях са предложени за отстраняване. Първоначално отварянето на ценовите оферти е насрочено за 29 май, но заседание не се провежда. Такова има на 18 юни.

    “Междувременно участници са задали въпроси по процедурата, и то точно по въпроси от методиката за оценяване на офертите. Кметът им отговаря писмено на 15 юни, като им дава подробни обяснения. И 10 дни след отварянето на ценовите оферти, 18 юни, подписва заповед, с която прекратява процедурата. С мотив, че методиката на оценяване на предложенията противоречи на законовите изисквания. Методика, която самият той е утвърдил с подписа си”, подчерта Антон Иванов, като показа документа от трибуната на ОбС.

    По време на изказването му кметът стана от мястото си и напусна зала “Хасково”.

    “Моят въпрос към кмета е следният – кога точно разбрахте, че методиката, утвърдена лично от Вас, не отговаря на изискванията на закона”, попита Иванов.

    “Единият от възможните отговори е, че победител не е нашият човек”, завърши общинският съветник.

    Последната точка от дневния ред днес бе питания към кмета и той бе залят с въпроси. Общинската съветничка от ГЕРБ Гергана Бояджиева попита защо не е спазен срокът за привеждане на пешеходните пътеки в съответствие с изискванията. Срокът, даден от главния прокурор Сотир Цацаров изтича утре, 30 юни, а обществената поръчка бе обявена само няколко седмици по-рано припомни тя и попита кой ще плаща санкциите, между 2 и 7 000 лева. “Не съм съгласна данъкоплатците да плащат заради вашето бездействие”, заяви Бояджиева.

    Съветникът от БСП Иван Станчев пък попита кога ще заработи комисията, която отпуска финансиране за младежки дейности. Той припомни, че за тази цел в бюджета са отделени 25 000 лева. Според правилата в комисията трябва да влязат съветници от всяка група в ОбС, от администрацията и от Младежкия център. На това питане кметът Добри Беливанов, който все още се намираше в залата, отговори, че е получил предложение за член на тази комисия само от БСП. “Нека да ми пратят предложения, няма проблем да издам заповед за състав на комисията и тя да заработи”, обясни градоначалникът.

    Емиоционално изказване направи и Румен Стоянов, също от ГЕРБ, което предизвика иронично подмятане от “Коалиция за Хасково”: Стига вече, все пак ние сме опозицията!

    Стоянов попита къде са изчезналите 400 радиатора, свалени от ремонтираните градини и училища и дали администрацията не прикрива извършителите на кражбата. Той протестира и срещу неуместни назначения и уволнения, като някои от уволнените са спечелили дела срещу общината и тя трябва да им плати обезщетения. “Няма пари за това, няма пари за онова, а сега трябва да се платят 20 000 лева на уволнената шефка на Старческия дом Кина Койнарска”, възмути се той.

    Преди да напусне залата, кметът обяви, че ще отговаря писмено на питанията към него.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (28)

    • 1
      Пр
      принцесата от Монако
      34 -32
      12:32, 29 юни 2018
      Ама не му задавайте толкова въпроси на този кмет!Той съвсем ще се П обърка,ще ги забрави и пак ще се сърдите,че не ви е отговорил!И за методиките - и те не му са ясни,още от първия ден,когато влезе в кметството!Нали заради тези методики отменяше конкурс след конкурс!Виж - КОНЦЕПЦИИ е нещо друго - тях ги разбира!
      • Ха
        Хасковлия
        79 -13
        14:34, 29 юни 2018
        Тези въпроси на съветника дали са обусловени от процедурата по уволняване на дъщеря му от архитектурата. Кога Кмета е бил добър - като я взе на работа на толкова отговорен пост или сега като я маха? За Иванов със сигурност при назначението. От устата на този човек някак лицемерно звучат думи за правда, морал и законност, след като той, в качеството си на председател на комисията по ТСУ в Общинския съвет контролира действията на дъщеря си като главен архитект на общината. Ето защо не трябва да се назначават роднини на съветници в общинската администрация, защото винаги има съмнения за зависимости.
    • 2
      Ст
      Стар хасковлия
      124 -9
      12:39, 29 юни 2018
      Антоне, Антоне! Да не би някой друг да предложи Беливанов за кмет? ВСИЧКИ "политици", с извинение, правите една и съща грешка. Както преди години СДС със Стоян Илиев, после пак с Георги Иванов. Залагате уж на куц кон, за да ви слуша и изпълнява поръчките/финансовите/. После изведнъж кметът се променя и се снема политическото доверие/каквото и да значи това/, от него. Ако слушкаше, имаше да го венцехвалите и да го поливате с розова вода и китки. Ама сега - йок. Бил некадърен, стар, не ставал. А истината е, че вие /политиците/, с извинение, не ставате. Да не би някой да е станал съветник с идеята да помогне за развитието на града? Почти никой. Всичко е в името на далаверата/обществените поръчки/ и жаждата за власт. За съжаление.
    • 3
      Ст
      Стига грешки!
      46 -8
      12:40, 29 юни 2018
      Не съм пристрастен по принцип към плановете и конкурсите в общината, но смятам, че когато фирмите са положили определен труд, за изработване на проекти, има обявен и подписан от властта конкурс и в крайна сметка вземе, че се отмени, някой трябва да плати разходите. Само така няма да има отмени, когато им скимне на властниците. Сега кметът или сбъркалият юрист, да възстановят разходите на участниците, за собствена сметка, а не за сметка на общината. Обучаващо и вразумяващо е!
    • 4
      Ju
      Juju
      76 -19
      12:51, 29 юни 2018
      Не се наядохте,гладни и безочливи герберчета.
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      52 -11
      12:57, 29 юни 2018
      Пак ме цензурираха.А Антон да си подстриже веждите.
      • Ма
        мастикаджия
        17 0
        19:33, 29 юни 2018
        Стига бе ,Кръшков,Аз пия умерено.70-80 гр .вечер ,пред новините на ЕТВ.Само тях зяпам.
    • 6
      Gl
      glas
      68 -17
      13:15, 29 юни 2018
      Градът е на самотек. Чистота -няма. Пешеходните не са хубаво обозначени. Маркировка за автомобилите - няма. Паркинги - няма. Колите са по тротоарите. Сини зони навсякъде. Вода постоянно няма. Улиците са в дупки, шахтите задръстени. Кучета навсякъде. Сняг не се чисти. И това са само нещата, които се забелязват с просто око и от гостите на града. Останалите схеми в общината сигурно са голяма помийна яма. Искам да попитам какво е направил кметът за благото на града? Може и да пропускам нещо? Нещо, което е обещал на хората и е направил? Може да зависи и от подгласниците на кмета, но това е безобразие. Поне малко стегнете чистотата и елементарните неща, които всички виждат.
    • 7
      Пр
      принцесата от Монако
      32 -35
      13:15, 29 юни 2018
      кмета/с цялото ми НЕуважение към него/ не се промени ,а просто властта му се услади и поиска втори мандат!И когато му отказаха,реши ,че трябва да отмъщава! Това е!
    • 8
      Re
      Really good at the same
      63 -7
      13:17, 29 юни 2018
      Е няма да спечели фирмата на гаджето на дъщеря ти.Да знаеш че и искат връщане наште пари дето ти кихнахме.
    • 9
      Ан
      Антон
      29 -8
      13:21, 29 юни 2018
      Благодаря на хасково.нет, че ми изтриха коментара. Все пак отново питам г-н Иванов, кога ще има асфалт и за ул. Граничар.
    • 10
      Ан
      Антон
      20 -4
      13:25, 29 юни 2018
      Благодарение на хасково.нет Антон Иванов изглежда с мустаци! :-))))))))
    • 11
      Гр
      Градския му
      73 -7
      13:44, 29 юни 2018
      Уважаена др.Бояджиева, уважаеми др. Иванов, уважаеми др. Станчев, уважаеми др. Стоянов, уважаеми другарки и другари от ГЕРБ и БСБ,
      няма нужда да питате ВАШИЯ кмет защо не е свършено нещо или защо не е свършено нищо. Откакто сте на власт - общината е пълна с кумове и кумици, само лапачка и никаква работа. Ако останете още - ще я доведете до пълен крах. Не бъдете толкова лакоми, защото имената ви ще останат на стълба на позора, Бъдете поне малко местни патриоти - бламирайте кмета, подайте си анблок оставките и да правим нови кметски и общински избори. За доброто на Хасково.
      • То
        това
        1 -2
        11:05, 2 юли 2018
        това е с помоща на другарката Йончева
    • 12
      Чи
      читател
      68 -6
      14:32, 29 юни 2018
      Вие предложихте Беливанов за кмет и никой не пое политическа отговорност за провала му! След което в нарушение на закона назначихте дъщеря си за гл.архитект. Няма какво повече да кажем! така община не се управлява! С подобни постъпки завинаги разочаровахте избирателите и ликвидирахте възможността някога вашата партия да се радва на успех в града. Жалко за патроните!
    • 13
      Jo
      John
      27 -2
      16:29, 29 юни 2018
      абе, румчо, сестра ти още е във властта, #нимойсаизлага!
    • 14
      Ха
      Хахахсхах
      43 -13
      16:43, 29 юни 2018
      Антончо неможа този път да си нагласи комисия да лапне устройствения план и е бесен искаше да заграбе цяло Хасково,ГЕРБ не спирайте кмета да си върши нещата кмета пак ще е кмет но гербаджиичета му се качиха на главата,прекалиха човека е честен до безобразие.
    • 15
      Ха
      Хахахсхах
      43 -8
      16:45, 29 юни 2018
      Антончо успя да нагласи няколко поръчки,сега не стават нещата и е бесен,оставете го да си лапа кво толкова
    • 16
      Съ
      Съседка
      15 -18
      19:57, 29 юни 2018
      Драги ми Кмете,за да угодиш на твоите приятели изгони толкова кадърни хора и продължаваш да гониш,авсъщого време се наслаждаваш на охолния живот на некадърните твой близки,но качествените хора пак ще се докажат,а щастието на чужд гръб бързо ще свърши и ПОГЛЕДНАЛ СЕ ИЛИЯ ПАК В ТИЯ.
    • 17
      Зи
      Зина
      33 -4
      20:05, 29 юни 2018
      Гери Бояджиева!Тя на две магарета слама не може да раздели,а ще прави запитване.Ама може да свири на.....
    • 18
      Му
      Мушмурок
      14 -17
      20:11, 29 юни 2018
      Незнам за кумове и свати, ама на кмета колко да роднини работят в общината-съребрена линия също, няма да ми стигне мястото да ги изброявам! Некадърни, безочливи, и със самочувствие, Богородица да пази гради ни от този нагъл, муден, мръсен и безочлив не кмет и човек не мога да го нерека, дали изобщо можеш да спиш вечер в Хасково? Ама “черния и нагъл мохамеданин да не си мисли, че е по-бял от “този” кмет
    • 19
      Ха
      Хасковлия
      38 -2
      20:33, 29 юни 2018
      Общинската съветничка от ГЕРБ Гергана Бояджиева къде спа когато фирмите извършващи ремонт на детски градини и училища не завършваха в срок ремонтите? Ама нали фирмите бяха на гербаджийски величия та си траеха и мълчаха. Защо като е толкова загрижена за данъкоплатците не попита колко пари от неустойки са платени от тези фирми незавършили в срок обектите си? Защото и е неизгодно да си рита стола и да хапе господарите си. Не милеят за нас обикновените граждани, а просто гледат джоба си. Защо не излезе на трибуната и не каже кой стои зад фирмите спечелили поръчките за саниране на блокове в Хасково
    • 20
      Пи
      Питащ
      21 -3
      02:21, 30 юни 2018
      Аджеба, откъде Антон Иванов знае, че участници са задали писмено въпроси по отношение на процедурата и по-точно по методиката и кметът им е отговорил на 15 юни (!?!) след като в сайта на общината - в Профила на купувача - ТАКЪВ ОТГОВОР НЯМА???
      Кой ли е снесъл информацията на "достопочтенния" Антон Иванов - човек от общината или някой от участниците?
      И в двата случая ми мирише на нездрав интерес!

      Интересно от какво ли е предизвикан?

      Защото да се твърди, че кметът е дал подробни обяснения в отговор на запитването означава, че за съществуването на въпросното писмо Антон Иванов не само знае, но и го е чел...
      • An
        anton
        3 -9
        11:21, 30 юни 2018
        Естествено че съм го чел. Той е на сайта в раздел... Виж коментара
      • anton, писмото в Профила на купувача е от 12 февруари, а писмото цитирано от Антон Иванов е от 15 юни. разликата е от цели 4 месеца.
        Вариант І: Антон Иванов се е объркал и вместо 12 февруари е посочил 15 юни.
        Вариант ІІ: Журналистът чул-недочул и вместо 12 февруари - написал 15 юни.
        Вариант ІІІ: съществуват две писма - едното от 12 февруари, а второто от 15 юни.

        Ооооообаче - ако става дума за едно и също писмо и то е от 12 февруари - в никакъв случай не мога да приема, че отговорът на въпрос № 2, състоящ се от едно изречение на два реда представлява "подробни обяснения".

        Цитат: "Посоченият критерий е описан в два подпоказателя, следователно ще бъде прилаган и към двата подпоказателя, съобразно изискванията към тях."
    • 21
      От
      ОТ ДАВИДКОВО
      13 -6
      07:34, 30 юни 2018
      Давай гери идват избори ,трябва да си в челните редици,иначе с причтелчето ти ще се свиете в своята невзрачна черупка.
    • 22
      Ах
      ахаха
      3 0
      19:09, 2 юли 2018
      Разбрах, че ГЕРБ били почнали да номинират кандидат-кметове за изборите догодина. Тука кого са си харесали?
    • 23
      То
      Тоната
      1 0
      22:40, 2 юли 2018
      Дама!

    Още новини

    Последни новини