От х:

Днес в x:

Бракониер се опъна на МВР, не си дава лодката

Служители агенцията по рибарство обхождат яз. "Ивайловград"

Ивайловградчанин, заловен да бракониерства в местния язовир, демонстративно отказа да предаде лодката си на полицията, която придружаваше инспекторите от ИАРА. Мъжът  обхождал с мрежи водите на язовир Ивайловград през уикенда. Бил наблюдаван от известно време от контролните органи, на които бил стар познайник. Когато инспекторите го приближили, заедно с униформени от РПУ Ивайловград, бракониерът скочил в лодката и отпрашил към вътрешността на язовира, като зарязал на брега свой „колега”. Бягството не било прекратено нито заповедите „стой”, нито от предупрежденията, че така усложнява положението си.

Още същия ден мъжът бил привикан в местното полицейско управление, където обаче отново отказал да предаде лодката и мрежите си.

„По закон не може да му ги отнемем. Ако съдът  разпореди, тогава няма къде да ходи. Ако беше ги предал доброволно, това щеше да смекчи санкцията му”, коментира пресаташето на ОДП Хасково Нина Николова. Разгневеният от наглостта на бракониера директор на местната ИАРА д-р Милчо Милчев на момента сезирал прокуратурата и наложил акт за бракониерство на максимална стойност. Тя обаче е едва 600 лв.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини