От х:

Днес в x:

Прокуратурата проверява защо Асен Василев не е бил допуснат да гласува в Хасково

    Прокуратурата в Хасково е започнала проверка по случая с финансовия министър Асен Василев, който не бе допуснат да гласува на местните избори. На първи тур миналата неделя той не успя да упражни правото си на вот, защото в секционната избирателна комисия установиха, че той е заличен от списъка с гласоподавателите, тъй като няма изискуемия по закон 6-месечен срок на уседналост в България. На 29 октомври той опита да си извади документ от отдел ГРАОН на община Хасково, но му бе отказан.

    Днес председателят на Общинската избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов потвърди, че бил извикан миналия ден да даде обяснения във връзка с прокурорската проверка. Той бе категоричен, че законът е спазен.

    Якимов поясни, че според Изборния кодекс, за да гласува Асен Василев, следва да представи документ от САЩ, че към 28 април 2023 г. адресът му в съответната страна е закрит и не е активен. Председателят на ОИК-Хасково заяви, че е абсурдно това да се доказва с квитанции за платен ток, за вода и други разходи, тъй като има възможност жилището му в България да е било отдавано под наем. Уточни, че ситуацията към днешна дата не се е променила.

    „Не знам какво се разследва. В случая дори няма изборно нарушение, още по-малко данни за престъпление. Изискаха доста документи. Ще им дадем. Разбрахме се на 7 ноември да предоставим всичко. Аз като председател съм написал мотивирано обяснение, което се надявам прокурорът да го кредитира, за да се убеди, че от наша страна и от страна на общинска администрация всичко е законосъобразно“, заяви Добромир Якимов.

    Днес следобед от щаба на ПП „Продължаваме промяната“ в Хасково заявиха пред Haskovo.net, че нямат информация дали има развитие по случая с Асен Василев и дали той ще гласува в родния си град.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      14
      1488
      36 -17
      15:25, 5 ное 2023
      вънка от БГ вземай си Просто кир4о и към скапаните янки
    • 2
      За
      За Хасково, НЕ на сглобка
      10 -3
      18:20, 5 ное 2023
      Този тюфлек и неговото "приятелче" Делян Добрев трябва да ги отпишат от града , нищо хубаво не сме видели от тях, кражби. гейто-ве и корупция. Едно работно место не са открили в града, а само мислят какво да ремонтират нещо за да откраднат повече.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини