От х:

Днес в x:

Изграждането на Димитровград - сред 100-те събития на 20 в.

Изграждането на Димитровград като част от подема на България след края на Втората световна война е включено в календара на събитията, които оформят облика на XX-и век. В продължение на три месеца Българската национална телевизия се зае да извежда всички най-значими и важни политически, военни, социални, културни и духовни събития от отминалите 100 години, оставили своя отпечатък в историята на страната ни.

Своето почетно място в раздел “Строителство” заема създаването на Димитровград в усилните години на Бригадирското движение. В сайта на кампанията на адрес: http://vek.bnt.bg/stroeji/c359,9-dimitrovgrad.html с текстови материал и видеокадри са маркирани ключови моменти от “раждането” на Първия социалистически, както навремето шумно бе титулуван градът, възникнал от сливането на три села по поречието на Марица.

  Официалното рождение на Димитровград е на 2 септември 1947 г. До 1950 г. в изграждането му участват близо 50 хил. души, стекли се от различни кътчета на Родината. В Димитровград са вложени принципите на съветско градоустройство, чийто модел е базов за много начинания по онова време. Неговата еклектика и монументални сгради в сталински стил са огледало на коренната промяна във визуалния и вътрешен свят на българина.

 Идеята за включването на Димитровград в избора на кампанията “Българските събития на XXI-и век” съмишленически кореспондира и с последните събития в града и опитите от последните 2 години за превръщането му в “Най-живият паметник на архитектурата”.

 В рамките на едночасово предаване, излъчено през миналия месец, БНТ обяви 100-те най-важни, знакови и вълнуващи събития на българския ХХ век. До навечерието на националния празник на страната – 3 март, те ще бъдат показвани, разказвани и обсъждани в ефира на БНТ.

  Ако се чувствате съпричастни към желанието да подкрепите номинацията на Димитровград, направете го на следните телефони: За SMS и повикване от абонати на Мобилтел, Глобул и Vivacom – 14204 (0,60 лв. с включен ДДС). За обаждане на фиксираните абонати на Vivacom -    0900 10204, 0900 10204 (0,66 лв. с ДДС).

Други начини за гласуване: 1. На телефоните на Редакция „Култура и образование” в БНТ: За чужбина:               + 359 2 9830012         + 359 2 9830012, за България -     02/9830012 ,    02/9830012, както и на електронната поща: vek@bnt.bg

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ku
    KUMAH JAMES
    0 0
    21:38, 20 авг 2018
    Получаването на легитимен заем винаги е било огромен проблем за толкова много клиенти, които имат финансови нужди. Въпросът за лошите кредити и обезпечения е нещо, за което клиентите винаги се притесняват, когато търсят заем от легитимен кредитор. Но MIDLAND CREDIT FIRM.has направи тази разлика в кредитната индустрия. MIDLAND CREDIT FIRM е акредитирана от Съвета по заеми, за да отпуска заеми на местни и международни клиенти с лихвен процент 3%. На нас ни е дадена привилегията да отговорим на вашите финансови нужди. Издаването на кредит не трябва да ви пречи да получите кредита, от който се нуждаете.

    Услугите ни включват следното:
    * Инвестиционни заеми
    * Консолидация на дълга
    * Втори ипотечен кредит
    * Бизнес кредити
    * Лични заеми
    * Международни заеми

    Няма социална осигуровка и кредитна проверка, 100% гаранция. Всичко, което трябва да направите, е да ни уведомите точно какво искате и със сигурност ще направите вашата мечта реалност. MIDLAND CREDIT FIRM казва, че ДА, когато банките ви казват НЕ. И накрая, финансираме малък кредитен посредник, посредници, малки финансови институции, защото имаме неограничен капитал. За повече подробности, за да вземете заем от нас: Моля, отговорете незабавно на този имейл: midland.credit2@gmail.com

    Име на фирмата: MIDLAND CREDIT HOME
    Имейл на компанията midland.credit2@gmail.com
    Фирма NMLS ID: 315276.
    Фирмен уебсайт: midlandcreditonline.com


    Мото: Инвестиране за поколения.
  • 2
    Go
    Gotze
    0 0
    08:35, 21 авг 2018
    Здравейте и добре дошли в Sunshine Financial Group, нашите цели са да предоставяме отлични професионални услуги.

    Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли някакви финансови затруднения или имате нужда от средства, за да започнете собствен бизнес или проект или да купите къща или кола? и смятате, че е толкова трудно да получите собствен заем от местни банки и други финансови институции?

    Ние сме законен и реномиран заем компания. Ние сме динамична компания с финансова помощ. Нашата основна цел е да ви помогнем да получите услугите, които заслужавате. Нашата програма е най-бързият начин да получите нужното в един миг. Ние предлагаме всички видове кредитни пакети (личен кредит, търговски заеми и т.н.) нашата сума за заем варира от $ 1,000.00 до $ 100 милиона и период на повторно плащане от 1 до 30 години.

    КАНДИДАТСТВАЙТЕ ЗА ЗАЕМИ С ДОПУСКАНЕ НА 3%

    Ако се интересувате от получаване на заем, моля, пишете ни за повече информация чрез имейла по-долу.

    Имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

    Очакваме с нетърпение да чуем от вас възможно най-скоро.

    С Най-Добри Пожелания
    Сюзън Бенсън
Последни новини