От х:

Днес в x:

8 °C

Бракониер изостави сина си на полицията. Софиянка полетя от хасковски хотел. Преглед на печата

Баща остави сина си на полицията и се скри, пише в голямото заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. Мишо А., известен в Ивайловград като Дългия, бил забелязан да замята мрежите в язовира от лодка. Те го погнали, докато той стоварвал незаконния улов на брега. Тогава Дългия дал газ на моторната лодка и духнал, оставяйки сина си да се разправя с ченгетата.

Софиянка полетя от хасковски хотел, пише в другия акцент на първа страница. 21-годишната жена полетяла от втория етаж на хотел, чието име не се съобщава. Била повикана Бърза помощ, която установила само счупен глезен. Според изданието полицията смята случая за опит за самоубийство.

Хасковски лекари бягат на границата, пише в акцента на втора страница. Вече няколко специалисти от областната болница предпочели да работят на границата. Сред тях са д-р Въчев и д-р Несторов.

Граничари стрелят нелегални емигранти, пише във водещия материал на криминалната страница. Трима иранци били преследвани от гранични полицаи в неделя. Ченгетата гърмели по тях и ги усмирили с белезници. Оказало се, че малко преди това тримата изоставили премръзнал свой спътник, който бил открит и спасен от полицаите.

Свиленград - малкото градче с голямата митница, пише в голям материал на 4 страница. Тексът е препечатан от Афера.бг, посочват се и имена на корумпирани служители, прикриващи канали за дрога.

Финтират МВР с гръцки SIM карти, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. След като от Нова година пакетите с предплатени минути за разговор се продават само след регистрация на клиента, подземният свят веднага намери решение. В съседна Гърция това не е задължително. Роумингът пък падна значително.

Минус 19 градуса: И Димитровград в Сибир, в ПМГ искат дървена с отворени прозорци. Под това обобщено заглавие е отразена темата с лютия студ вчера. Учениците от Дървото решили да изострят ситуацията, като отварят прозорците в класните стаи. Номерът не минал, просто защото е стар и изтъркан.

Хирургичният блок на тезгяха, пише в акцента на втора страница. В края на седмицата изтича срокът, който ОбС даде на специално създадената комисия да се срещне със здравния министър, за да се обсъдят варианти за спасяване на сградата за здравеопазването. Такава среща все още няма, а шансовете за провеждането й вече клонят към нула. Според изданието се очаква ОбС да гласува оценката на сградата и да започне процедура за продажбата й.

Иранец пада от лодка в Марица, спасяват го, акцентира вестникът на 3 страница. Описаният случай е с нелегалните иранци, заловени от граничарите в неделя.

Блокадата – тука има, тука нема. Така е озаглавен фоторепортаж на 6 страница за фермерската блокада на границата с Гърция.

Александрово – музей на държавното безхаберие, пише на съседната 7 страница. Темата е продължаващата законова безтегловност на музея на тракийското изкуство, който все още няма акт 16.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини