От х:

Днес в x:

Бракониер изостави сина си на полицията. Софиянка полетя от хасковски хотел. Преглед на печата

Баща остави сина си на полицията и се скри, пише в голямото заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. Мишо А., известен в Ивайловград като Дългия, бил забелязан да замята мрежите в язовира от лодка. Те го погнали, докато той стоварвал незаконния улов на брега. Тогава Дългия дал газ на моторната лодка и духнал, оставяйки сина си да се разправя с ченгетата.

Софиянка полетя от хасковски хотел, пише в другия акцент на първа страница. 21-годишната жена полетяла от втория етаж на хотел, чието име не се съобщава. Била повикана Бърза помощ, която установила само счупен глезен. Според изданието полицията смята случая за опит за самоубийство.

Хасковски лекари бягат на границата, пише в акцента на втора страница. Вече няколко специалисти от областната болница предпочели да работят на границата. Сред тях са д-р Въчев и д-р Несторов.

Граничари стрелят нелегални емигранти, пише във водещия материал на криминалната страница. Трима иранци били преследвани от гранични полицаи в неделя. Ченгетата гърмели по тях и ги усмирили с белезници. Оказало се, че малко преди това тримата изоставили премръзнал свой спътник, който бил открит и спасен от полицаите.

Свиленград - малкото градче с голямата митница, пише в голям материал на 4 страница. Тексът е препечатан от Афера.бг, посочват се и имена на корумпирани служители, прикриващи канали за дрога.

Финтират МВР с гръцки SIM карти, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. След като от Нова година пакетите с предплатени минути за разговор се продават само след регистрация на клиента, подземният свят веднага намери решение. В съседна Гърция това не е задължително. Роумингът пък падна значително.

Минус 19 градуса: И Димитровград в Сибир, в ПМГ искат дървена с отворени прозорци. Под това обобщено заглавие е отразена темата с лютия студ вчера. Учениците от Дървото решили да изострят ситуацията, като отварят прозорците в класните стаи. Номерът не минал, просто защото е стар и изтъркан.

Хирургичният блок на тезгяха, пише в акцента на втора страница. В края на седмицата изтича срокът, който ОбС даде на специално създадената комисия да се срещне със здравния министър, за да се обсъдят варианти за спасяване на сградата за здравеопазването. Такава среща все още няма, а шансовете за провеждането й вече клонят към нула. Според изданието се очаква ОбС да гласува оценката на сградата и да започне процедура за продажбата й.

Иранец пада от лодка в Марица, спасяват го, акцентира вестникът на 3 страница. Описаният случай е с нелегалните иранци, заловени от граничарите в неделя.

Блокадата – тука има, тука нема. Така е озаглавен фоторепортаж на 6 страница за фермерската блокада на границата с Гърция.

Александрово – музей на държавното безхаберие, пише на съседната 7 страница. Темата е продължаващата законова безтегловност на музея на тракийското изкуство, който все още няма акт 16.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини