От х:

Днес в x:

9 °C

Димитровград готов да развали сделката със „Ситигаз”

Стефан Димитров

Димитровградска община е готова да развали сделката със „Ситигаз” за газификация на бригадирския град. Според кметът на общината Стефан Димитров, причината е в сериозното забавяне на планираното полагане на тръби. Договорът със „Ситигаз” бе подписан в началото на септември миналата година. Анонсите бяха полагането на тръбите да стартира до месец-два. Общинския съвет дори одобри маршрутите за полагане на тръбите и осигури план за алтернативни маршрути за движение на автомобилите при очакваното разкопаване на няколко главни улици.

5 месеца по късно, не са предприети стъпки в тази насока. Затова изпратихме питане до държавната комисия за енергийно и водно регулиране, дали можем да потърсим друг инвеститор, обясни Стефан Димитров. Основния проблем според него е нежеланието на „Ситигаз” да плати 300 хиляди лева административни такси на общината. Димитровград ще настоява пред комисията за енергийно и водно регулиране за отнемане на лиценза на „Ситигаз” за газифициране на града.

Цялостния проект струва 3 млн лева. Целта е да се докара синьото гориво до битовите абонати. Таксата за включване бе между 1000 и 1500 лв на човек. Трите етапа в рамките на година трябваше да газифицира 100 % от домакинствата в града.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини