От х:

Днес в x:

Димитровград готов да развали сделката със „Ситигаз”

Стефан Димитров

Димитровградска община е готова да развали сделката със „Ситигаз” за газификация на бригадирския град. Според кметът на общината Стефан Димитров, причината е в сериозното забавяне на планираното полагане на тръби. Договорът със „Ситигаз” бе подписан в началото на септември миналата година. Анонсите бяха полагането на тръбите да стартира до месец-два. Общинския съвет дори одобри маршрутите за полагане на тръбите и осигури план за алтернативни маршрути за движение на автомобилите при очакваното разкопаване на няколко главни улици.

5 месеца по късно, не са предприети стъпки в тази насока. Затова изпратихме питане до държавната комисия за енергийно и водно регулиране, дали можем да потърсим друг инвеститор, обясни Стефан Димитров. Основния проблем според него е нежеланието на „Ситигаз” да плати 300 хиляди лева административни такси на общината. Димитровград ще настоява пред комисията за енергийно и водно регулиране за отнемане на лиценза на „Ситигаз” за газифициране на града.

Цялостния проект струва 3 млн лева. Целта е да се докара синьото гориво до битовите абонати. Таксата за включване бе между 1000 и 1500 лв на човек. Трите етапа в рамките на година трябваше да газифицира 100 % от домакинствата в града.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини