От х:

Днес в x:

Стилистка : Абитуриентките искат да изглеждат като Малина и Андреа

Татяна Георгиева, стилист

- Знаят ли абитуриетките как искат да изглеждат на своя бал?

- Повечето не знаят какво искат. Водят се по това как фолкпевиците изглеждат в клиповете си. Хубаво е, че изпълнителките слушат стилистите си и визията им е в синхрон със световните тенденциите.

На мода тази година са дългите пуснати прави коси с бретон и много силно навитите коси. Наложи се рибената кост, дори като детайл - много хубави прически стават. Обикновената конска опашка също е на мода - и за вечерна, и за дневна прическа. Каретата и бретоните също.

Вече не са актуални чертите и по-късите прически. Предполагам, че абитуриентките отново ще залагат на удълженията и навитите букли.

Всички искат едно и също - къдрици, обем - такъв, че главата им изглежда двойна. А уж четат модни списания и гледат модни канали.

С булките е същото - и те са по калът. Имала съм случай - правя прически на четири булки в един ден и четирите излизат еднакви от салона. Това не е мое виждане. Казвам им, че предишната е изглеждала по същия начин, но те настояват на своето.

- Защо момичетата копират нашите фолкпевиците, а не това, което показват световните звезди на официални събития?

- Защото на местно ниво сме свикнали с кича. На награждаването на "Оскарите" всички са много семпли, с нежни прически, леко навити, съвсем леко прибрани.

- Кой са актуалните цветове за коса?

- Тази година ще са модерни по - тъмните и по - студените цветове, със сивкъв отенък. Кичурите нямат място. Колкото е по-гладък един цвят, толкова по-добре. Но всеки трябва да се съобрази какво му отива. На блед тен не върви много тъмна коса, или на мургав - рус цвят.

- Трябва ли да се съобрази прическата с тоалета?

-Разбира се. Първо питам с какво ще бъдат облечени, за да съобразим прическата и грима.

Ако роклята е затворена, косата трябва да е вдигната и вратът да е оголен. Ако роклята е с гол гръб - косата да е пусната и да скрива част от него.

Понякога, в стремежа си да бъдат модерни, момичетата изглеждат комично. Те трябва да изградят собствен стил, не бива да подражават. Или да съобразят стила на идола си със своя собствен.

- Кои фолкаджийки са най-копирани?

- Малина и Галена. Андреа е много хитова. Анелия и Преслава, които са много по-стилни, не се харесват толкова много.

- Как да изберат грима?

- Зависи дали е дневен или вечерен. Много е трудно, когато дойде някой за вечерен грим и каже:" Искам да ме гримираш, но да не изглеждам гримирана. "Трябва да съобразят, че ще бъдат снимани.

Много от абитуриентките искат брокат, но той вече е демоде. Колкото си по-семпъл, толкова си по-актуален и приличаш да себе си.

Всички удължения, мигли, лещи са много хубави, но когато се събудиш сутринта, ще си като превърнала се в жаба принцеса.

Момичетата трябва да съобразят грима с цвета на косата си. На черна коса отива опушен грим, тъмно сиво или войнишко синьо и ярко червено или ярко розовово червило. На тъмно кестенявите коси - слива или бургунд, червено, метално кафяво, което може да се гарнира с бронз, златисто или медно. Русото - с пастелните тонове - бежево, кафяво, розово и шампанско. Червената - със зелен или бежов грим, в бледо кафяво, розов руж и червило в същия цвят. Кафява - опушен кестен, лешник, лилаво, розово, коралово и тъмно кафяво.

- Как трябва да изглежда маникюрът?

- Преди лакът на ноктите се съобразяваше с цвета на червилото. Вече могат да се разминават с една - две тоналности. Декорациите не са за предпочитане. По-тъмни и по-матови цветове, зависи с какво си облечен.

- Вашият съвет като стилист?

- Да бъдат естествени. Да не копират фолкаджийките. Те не изглеждат така в ежедневието си, това е сценичен образ. Наблюдавам момичета по кафенета - все едно са излезли от бара, а всъщност идват от училище.

Много от тях пушат, мъкнат се по задимени заведения, не спят нощем. Ходят с много грим, което се отразява зле на кожата.

Ако искат да подобрят вида й, трябва да започнат процедури още през март.

Какво правят те - ходят упорито на солариум един месец преди бала. Запушват порите, съсипват кожата и изглеждат като лелки. Тази година не е модерна тъмната кожа, тя трябва да е бяла и свежа.

Колкото по-малко грим използват в ежедневието си, толкова по-добре. Те не купуват качествена и скъпа козметика, а масова. Много от тях не почистват грима си преди да легнат да спят и това допълнително съсипва кожата им.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини