От х:

Днес в x:

Домашен арест за хасковлия, обвиняем за държане на марихуана

Изображение 1 от 3

    Мярка за неотклонение „домашен арест“ получи 25-годишният хасковлия Тодор Ангелов, който е бил арестуван за държане на 2.5 кг марихуана на стойност 17 540 лева. Тя му бе наложена днес от съдия Мартин Кючуков от Районен съд - Хасково.

    Младият мъж е бил арестуван на 6 октомври 2023 г. малко след полунощ в хасковския квартал „Болярово“. Той е бил забелязан да излиза от необитаем имот, в близост до къщата на родителите му. Потеглил с велосипед, после се придвижвал пеш, но бил застигнат от полицаи. Стана ясно, че е ударил единия полицай и бил задържан.

    Последвала е проверка на изоставената постройка, където са открити канабисови глави, оставени за изсушаване на решетъчна скара. Намерени са и 5 полиетиленови торби и буркан със суха изсушена листна маса под формата на съцветия с мирис на марихуана.

    Общо иззетите канабисови продукти са с тегло около 2.5 кг.

    При разглеждане на мярката му за неотклонение прокурорът по делото Зорница Проданова пледира обвиняемият да бъде оставен в ареста. Тя изтъкна, че той е опитал да избегне задържането, но неуспешно.

    Защитникът на обвиняемия – адвокат Георги Зарчев подчерта, че в клиента му не са открити никакви наркотици. Имало само дактилоскопски отпечатък от Тодор върху капак от кофа. Юристът не изключи възможността клиентът му да е търсил домашен любимец в изоставения имот. Изтъкна, че младежът е с чисто съдебно минало.

    В крайна сметка магистратът прецени, че обвиняемият трябва да бъде пуснат под домашен арест. Съдът прие, че няма основание той да бъде оставен в ареста и няма опасност да се укрие. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

    При доказване на вина са предвидени от 1 до 6 г. затвор.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гробар
      58 -11
      17:34, 9 окт 2023
      На въжето! Заедно с адвоката,съдията,прокурора и всички мишки около тях!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини