От х:

Днес в x:

В самия край на август партиите на консултации в Общината за определяне състава на ОИК

На 25 август парламентарно представените партии и коалиции в 49 Народно събрание ще проведат консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия за местния вот през октомври.

Срещата в сградата на Община Хасково насрочена за 11 часа.

Преди консултации те трябва да представят писмено предложение за състав на ОИК, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност, телефон за контакт и партията или коалицията, която ги предлага.

Заповедта за насрочване на консултациите е разписана от заместнк-кметът на община Хасково Динко Тенев, който действа с пълномощно от градоначалника.

От ЦИК вече коментираха, че е започнала подготовката за сложния вот. Местните избори са доста тежки като организация, защото освен за кмет и за общински съветници, по селата гласуват и за свой местен управник, а на някои места в страната, където се избира и районен кмет, вотът ще е четирипосочен.

Крайният срок за общински избирателни комисии е до 8 септември. Членовете на секционните избирателни комисии участват в обучението преди вота, те ще получат допълнително заплащане за това.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини