От х:

Днес в x:

Четворна катастрофа на „19-ти февруари“, шофьор бяга от произшествието

Фордът и пикапа затвориха цялата улица

Четири коли се сблъскаха на улица „19-ти февруари“, свръзка между „Каменни“ и булевард „България“. Ударите станали в рамките на 5 минути по идентичен начин-колите занасят върху снежната настилка и се блъскат на един и същ участък. Последният участник в мелето, бял „Опел Астра“ комби, избягал от произшествието, разказаха разгневените шофьори.

Първи в поредицата е пикап на фирма Ерато. При опит за спускане, шофьорът Иван Петров губи контрол над колата, тя се завърта на 180 градуса и спира в оградата. Секунди по късно, бял фолксфаген повтаря същия пирует и логично се забива в пикапа. Колата на собствен ход все пак се изнася на 10-на метра надолу. В същото време „Форд Фиеста“ на Искрен Кидиков тръгва надолу, уж внимателно. „Внимавах ама се завъртях, отдолу е като стъкло“ коментира стреснатият шофьор, чието возило спира в предницата на пикапа. Зад него "Опел Астра" на скорост се спуска, удря фиестата и здраво омачква лявата и страна. Водачът обаче продължил невъзмутимо по пътя си. „Записах му номера, няма да се отърве“ вбесено коментира Искрен.

Белия фолксваген бе втория участник в мелето

Само за час снеговалеж, в града станаха още 3 по-леки пътно-транспортни произшествия. Сериозни щети и пострадали засега няма.

Мокрият сняг превърна част от хасковските улици в опасни, проплакаха и таксиметрови шофьори. Според тях най-рискови са панорамния път покрай паметника на Богородица и улица Дунав, които са изключително хлъзгави. В ранният следобед, снегопочистващи машини още не бяха излезли в града.

Улицата бе опасна и за пешеходците

„Фирмите които отговарят за почистването ще излязат, когато преценят. Те чистят от години и си знаят работата", коментираха от местната община липсата на почистваща техника. Един от аргументите бил, че поради липса на сериозна снежна покривка, тежкотоварната снегопочистваща техника може да повреди асфалта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини