От х:

Днес в x:

Учениците на годината в Хасково получиха наградите си на тържествена церемония

    Прекрасен празник огласи на 24 май Хасково. По традиция честването на Деня на светите братя Крил и Методий и на българската азбука, просвета и култура, започна с шествие, които мина по главните улици на града. В него се включиха над 1000 ученици и техните учители от училищата и детските градини в Хасковска община, както и студентите от Филиала на Тракийския университет. Предвождано от мажоретни състави и Духовия оркестър шествието стигна до спортна площадка "Спартак", където се състоя тържествената част по награждаването на най-добрите ученици в града за техните високи постижения през годината.

    Прекрасен и много емоционален завършек на шествието сложи блока на ОУ „ Любен Каравелов“. Облечени с фланелки с лика на своя патрон и предвождани от мажоретния училищен състав под звуците на фанфарния си оркестър момичетата и момчетата от школото пуснаха в небето бели гълъби и були, зелени и червени балони. За ефектното си представяне пред града училището получи много аплодисменти от всички присъстващи.

    „Радвам се ,че днес всички заедно отново вървяхме след портретите на светите братя Кирил и Методий, но по-важното, че ние ги следваме не само на 24 май, вървим по техния път вече векове наред. Следваме пътя на първоучителите всеки ден, когато четем или пишем най-светите за нас думи “мир, здраве, дете, родина, Хасково“. 24 май е ден на признателност към нашите учители и просветители, и ден на благодарност към учениците. Днес благодарим на младите хора, които със знание и упорит труд постигат мечтите си и ни дават надежда за бъдещето“, каза Станислав Дечев преди да награди най-заслужилите ученици.

    За Ученик на годината в Хасково в областта на спорта наградата получи Стефанина Захариева от Спортното училище „Стефан Караджа“. Носители на отличието в областта на хуманитарните науки са Йоана Аврамова от Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" и Мартин Найденов от Природо-математическа гимназия "Акад. Боян Петканчин". Двама са носителите за своите постижения и в природо-математическата област . Това са Стела Бинева и Цветомир Стайков, и двамата възпитаници на Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“. Даниел Маджаров от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II"е носител на наградата Ученик на годината в сферата на професионалното образование.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      123
      7 -2
      13:04, 24 май 2023
      Всичко бе чудно и прекасно, но защо баха затворени всички врати към Спартак? Освен откъм паркинга долу....
    Последни новини