От х:

Днес в x:

18 °C

Отличиха най-добрите учители и ученици през годината на празничния 24 май

  Празнично шествие отбеляза 24 май-Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура в Хасково.

  То тръгна от площад „Свобода“, учениците от училищата в града минаха със знамена и транспарантни на своите училища по централните улици, където се включиха и много граждани.

  Шествието стигна до Спортен комплекс „Спартак“, където се проведе празничната церемония по връчването на наградите на отличените учители, преподаватели и просветници от община Хасково от Министерството на образованието и науката и от Регионалния образователен инспекторат.

  Химнът на празника „Върви, народе възродени“ , изпълнен от Смесен хор „Родна песен“, с диригент Мартин Антонов и Духов оркестър при община Хасково, вдигна всички на крака.

  Водещ на церемонията по награждаването беше инж.Калин Захариев от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии„ в Хасково.

  В приветственото си слово кметът на Хасково Станислав Дечев честити празника на всички присъстващи. С благодарност и поклон той се обърна към учителите и просветителите:

  „Видях Хасково днес слънчев и щастлив, за което ви благодаря! През последната година всеки от нас изпита тежки моменти, но се справихме. Вие-нашите учители и преподаватели, бяхте нашето вдъхновение. Благодаря ви за това, че бяхте опора и за родители, и за децата ни!“

  Наградите „Учител на годината“ и Културен деец на годината“, с признание за тяхната отдаденост на книжовността и просветното дело, връчи с решение на Общинския съвет на Хасково, неговият председател Таня Захариева.

  „Учител на годината в предучилищното образование“ е Веселина Петрова- старши учител в Детската градина по изкуствата.

  В категория „Учител в начален етап или прогимназиален етапна образование“ е отличена Диана Желязкова, която е ст.учител по руски език в СУ „Св. Паисий Хилендарски“.

  С наградата в категория „Учител в гимназиален етап на образованието“ е отличен преподавателят по информатика и информационни технологии в ПГДС „Цар Иван Асен II“инж. Станимир Даскалов.

  Наградата „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело“ тази година беше връчена на младия преподавател по рисуване и ръководител на школите „Дъга“ при Младежкия център и „Пастело“-Даниел Русев.

  На празника награди за отличните си постижения получиха награди и най-изявените ученици от общината.

  В категорията Ученик в областта на спорта наградата е за Никола Делчев от СУ “Васил Левски“ в Хасково. Виктория Георгиева от ГПЧЕ “Проф. Д-р Асен Златаров“-Хасково е ученик на годината в хуманитарната област. Марина Господинова от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Патканчин“ е Ученик на годината в областта на математиката. В областта на професионалното образование Ученик на годината стана Дейвид Лавчев от ПГДС „Цар Иван Асен II“-Хасково. За Ученик в областта на изкуството наградата получи Мариян Стефанов от ОУ “Христо Смирненски“-Хасково.

  Награди за съпричастност, специално учредени по инициатива на кмета на Хасково Станислав Дечев, бяха връчени на седем студентки във Филиал -Хасково на Тракийски университет, включили се като доброволци в борбата с Ковид-19 на първа линия в болниците в Хасково, Димитровград и Казанлък. Всички те получиха грамоти и колективна парична награда.

  Празничната церемония по награждаването продължи с обявяването на носителите на ежегодните награди „Неофит Рилски“ на МОН, присъдени на педагогическите специалисти от региона, които връчи началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева.

  С грамоти са отличени: Севдалина Пейкова-учител по биология от СУ “Д-р П.Берон“, Свиленград; Милена Димова-учител в начален етап от ОУ “П.Славейков“ в Димитровград; Петя Петрова, преподавател по български език и литература в ПМГ “Акад. Боян Петканчин“, Хасково; Ивелина Шумакова, учител по математика в ОУ“ Св. Климент Охридски“, Хасково и Денка Колева-учител по история и цивилизация от ПГССИ “Хр. Ботев“, Свиленград.

  Почетно отличие-грамота за педагогически специалист от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ Лилия Въчева от ОУ “Пенчо Славейков“, Димитровград.

  Регионалното управление по образованието връчи и награди за изявени директори, учители и ученици в област Хасково. Пълният списък може да видите тук.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ко
   Коцето
   28 -29
   13:14, 24 май 2021
   Факт е, че днес е празника на българската култура, а парадокс е, че кмета раздава днес награди.
  • 2
   Ко
   Кондю
   17 -6
   16:34, 24 май 2021
   Как не ги е срам някои да вървят с българското знаме след всички мръсотии, за които са отговорни. Днес културата, образованието и постовете се купуват с "една точка".
  • 3
   Сп
   спомени
   22 0
   17:44, 24 май 2021
   Точно преди 50 г завърших Техникума по минна промишленост-Хасково. Днес сградата на Спортното училище. И си спомних с голяма признателност моите учители Тодор Тодоров, Калина Атанасова, Трендафил Трендафилов, Данаил Христов, Севова, Бонева, Кирчев, Мицев, Овчаров, Тихолова, Керанов Козарев. Поздравявам с праздника всички учители и ученици.

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини