От х:

Днес в x:

Съдът: Тарторът на димитровградската наркобанда зад решетките

Милен Бакалов /вляво/ и Адриян Желязков в съда

Соченият от МВР за организатор на престъпна група, занимаваща се с пласиране на наркотици край димитровградски школа – Милен Бакалов, остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“. Това реши днес хасковският окръжен съд. Заедно с него наровете ще търка и Адриян Желязков.

Според съобщението на областната дирекция на МВР в събота, при щателно претърсване в жилището на Милан Бакалов на улица “Захари Стоянов” в Димитровград и в личното му БМВ са открити 1,6 кг хероин, 1,6 кг амфетамини, 240 таблетки екстази и 4 кг марихуана. Освен него за лидер на групата е сочен и 30-годишен димитровградчанин Иван Атанасов, задържан при първия удар срещу пласьорите, който вече е с наложена мярка задържане под стража. Тогава бяха иззети 300 грама хероин, 30 грама марихуана, 140 грама метаамфетамин, 23 грама амфетамини и 14 таблетки екстази.

Според антимафиотите престъпната група е целяла налагане на монопол на пазара на наркотици в Димитровград. За последните два месеца са задържани общо 12 от членовете на бандата.

Установено е, че в групата като пласьори на дребно са въвличани насилствено и непълнолетни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини